Ara sí que s’han acabat les vacances per als adults i també per als xiquets. Hui els col·legis de tota la Comunitat Valenciana han tornat a obrir les seues portes per a rebre als més de 700.000 alumnes d’infantil a batxillerat i cicles formatius.

El govern valencià no ha faltat a aquesta cita en la qual enguany destaca el rècord de nombre de docents i és que les escoles i els instituts comptaran amb un total de 69.871 professors, un 2% més que el curs passat.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, tampoc ha faltat a la inauguració de la volta al col·le a Paiporta. Alli ha remarcat el canvi en la política educativa i ha anunciat el fi dels barracons.

Vuelta
Una mare porta als seus dos fills al col·legi durant el primer dia de curs escolar a València. EFE/ Kai Forsterling

El Col·legi Jaume I ha sigut l’espai triat pel Consell per a esta obertura del curs escolar. Asseguren que este centre és un tot un exemple de l’educació pública i ja han anunciat els seus següents millores dins del Pla Edificant.

Este curs la Generalitat ha invertit prop de 6.000 euros més per alumne, una ajuda que ha sigut possible pel programa Xarxa Llibres i les beques menjador. Des del Consell asseguren que esperen continuar creixent en este aspecte amb l’objectiu de tenir una educació pública i de qualitat per a tots.