El Pont de Sant Vicent podria restar participació en les eleccions del 28-A

El vot per correu seria una opció per a exercir el dret a vot i gaudir dels dies festius, però els politòlegs adverteixen que els costosos tràmits frenen la seua acceptació

Els valencians tindran una cita doble en les urnes el 28 d’abril. La Comunitat valenciana viurà per primera vegada en la història de la democràcia una doble jornada electoral amb la convocatòria de comicis generals i autonòmics. La data, no obstant això, coincideix amb el pont de Sant Vicent del dilluns 29, que es podria allargar fins al dimecres 1 de maig, dia del treballador.

Els politòlegs adverteixen que el pont podria influir en la participació del 28-A. Una circumstància a la qual cal afegir l’efecte sorpresa de l’avanç de les eleccions autonòmiques. Des de l’Associació Valenciana de Politología apunten que hi ha interés a votar i que marques com Vox podrien animar a la participació per l’efecte novetat.

El vot per correu podria ser una solució per a exercir el dret al vot i gaudir dels dies festius. No obstant això, els costosos tràmits per a poder votar per correu podrien descartar aquesta opció.

Respecte als resultats, Joseca Arnau apunta a la baixada de Podem i a la pujada de Vox i deixa en l’aire la possibilitat d’un nou pacte del Botànic. Serà el pròxim 28 d’abril quan queden buidades tots els dubtes.

Elecciones 2019: Voto por correo y cómo solicitarlo