toque de queda

El Consell demanarà aquest divendres al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana la imposició d’un toc de queda. Les hores sol·licitades en les quals es limitaria la mobilitat nocturna són entre les 01.00 a les 06.00 hores. No obstant això, aquest toc de queda seria selectiu. S’establiria en al voltant de 40 municipis aplicant-se només en aquells que presenten les dades més preocupants.

A més, el president de la GeneralitatXimo Puig, també sol·licitarà la limitació de les reunions socials tant en l’àmbit privat com en el públic. Aquesta mesura sí que s’aplicaria en la totalitat de la Comunitat Valenciana. Suposaria un màxim de 10 persones tant en habitatges com a l’aire lliure.

El nou objectiu de la Generalitat és “protegir als menors de 40 anys”. Per això, les mesures preses cerquen frenar l’expansió del coronavirus entre aquest grup poblacional. Aquestes entraran en vigor aquest dissabte 10 de juliol a les 24:00 (matinada del divendres al dissabte) i estaran vigents fins al diumenge 25 de juliol.

MESURES CONTRA EL BOTELLÓ

Després de la Mesa Interdepartamental, Puig ha anunciat que el divendres també tindrà lloc una reunió amb la Delegació de Govern. En ella sol·licitaran als cossos i forces de seguretat la màxima vigilància perquè es complisquen les mesures. L’objectiu és que ningú puga realitzar botellons als carrers.

“Sabem que no es poden fer però cal aconseguir que no es facen. Qui ho realitze que li isca car perquè ens estem jugant la salut de tots”. En aquest aspecte, es modificarà el decret pel qual el botelló passarà a ser “una falta greu”. També es modificarà la llei de Sanitat de 2014 per a reduir l’horari de venda d’alcohol i fixar-lo a les 20.00 hores.