Maje M. C., conocida como 'la viuda negra de Patraix', junto a Antonio Navarro.

El fiscal ha sol·licitat al jutge una pena de 22 anys per a María Jesús M.C., coneguda com “la vídua negra de Patraix”, i una indemnització de 250.000 euros per a la família del mort per considerar-la responsable de l’assassinat del seu marit en encarregar el seu assassinat.

Segons ha relatat el fiscal del cas que es jutjarà pròximament a la Ciutat de la Justícia de València, Antonio Navarro va morir el 16 d’agost de 2017 després de ser apunyalat amb un ganivet quan es trobava en el garatge de la seua llar i es disposava a anar a treballar.

Encara que va ser Salvador R.L. el responsable de l’apunyalament, per al qual es demana una condemna de 18 anys de presó, asseguren que va ser la pròpia Maje qui va convèncer a aquest que el seu marit li maltractava impulsant-lo a cometre el crim quan estava mantenint relacions amb altres amants a la seua esquena. Tots dos acusats eren companys de treball en un hospital valencià.

Per al judici, el fiscal ha demanat que atesten diversos policies que van investigar el crim a més de l’audició d’enregistraments en les quals s’escolten converses mantingudes entre l’acusada i l’amant amb el qual va passar la nit prèvia a l’assassinat. A més, també s’utilitzaran proves com el ganivet emprat en el crim que va ser trobat per la Policia a l’interior d’un pou de Riba-roja.

LA HISTÒRIA DEL LA VÍDUA NEGRA I COM VA ORGANITZAR EL CRIM

El relat de l’acusació narra com l’acusada es va casar amb la víctima al setembre de 2016 i com, “en els mesos anteriors al seu matrimoni i durant aquest, sense coneixement ni consentiment del seu espòs, va mantenir relacions afectives i sexuals amb el també acusat Salvador R.L. i amb altres persones”.

La relació va crear a Salvador “una situació d’intens enamorament i dependència emocional cap a l’acusada” qui, al llarg de les trobades, “va fer partícip a l’acusat dels problemes que deia tenir amb el seu espòs, incloent episodis de violència”.

Al juliol de 2017 Maje va decidir matar al seu espòs i per a això va convèncer a Salvador que la seua situació era insostenible, la qual cosa va portar a tots dos a planificar un crim que s’executaria el 16 d’agost de 2017.

“En els dies previs a la data acordada, l’acusat es va absentar de València amb la seua família” (estava casat i tenia una filla), mentre que, la nit anterior, ella va enviar un Whatsapp al seu marit explicant que estaria de guàrdia a l’hospital en el qual treballava com a infermera i, per tant, deixaria lliure la plaça d’aparcament en el garatge.

“va eixir del seu amagatall i estant enfront d’ell va clavar EL GANIVET en sis ocasions”

D’aqueixa manera es va assegurar que ell aparcara en el lloc on, al matí següent, li estaria esperant el seu còmplice. En lloc d’estar a l’hospital de guàrdia, l’acusada va dormir aqueixa nit amb un altre dels seus amants.

Al matí següent, “seguint el pla convingut amb l’acusada”, Salvador va entrar en el garatge. Quan Antonio va acudir a la plaça per a arreplegar el seu cotxe es va veure sorprès per l’atac de l’acusat, qui “va eixir del seu amagatall, li va abordar ràpida i sorprenentment esgrimint el ganivet i, estant enfront d’ell, li ho va clavar repetidament en sis ocasions”. Les ferides eren mortals de necessitat i Antonio va morir poc després.

“Sobre les 13.30 hores del mateix dia 16 d’agost, abans que fóra descobert el cadàver, els dos acusats es van reunir més d’una hora en el domicili de València d’una germana de l’acusada, absent en aqueixos dies. Allí l’acusat li va relatar els detalls de l’acció homicida”, explica el fiscal. “Durant aqueixa trobada, l’acusada va enviar missatges de text mitjançant l’aplicació Telegram a l’amant amb qui havia passat la nit anterior proposant-li relacions sexuals per a aqueixa nit”.