viuda amorosa
Maje M. C., conocida como 'la viuda negra de Patraix', junto a Antonio Navarro.

Hui comença el judici contra María Jesús M.C., més coneguda com Maje o la vídua negra de Patraix. El cas arriba a l’Audiència de València tres anys després de cometre’s aquest crim passional que li va costar la vida a Antonio Navarro, marit d’aquesta.

L’examante de Maje, Salvador R.L., també s’asseurà en la banqueta d’aquest judici que s’estendrà fins al 29 d’octubre. La primera sessió serà per a triar al jurat popular que seguirà el judici. A més, es procedirà a la lectura dels escrits de qualificació i intervenció de les parts.

De manera provisional, la Fiscalia ha reclamat 22 anys de presó per a la vídua negra i 18 per al seu amant. Encara que Salvador està acusat de ser l’autor material del crim, per a Maje es contempla una pena més alta per l’agreujant de parentiu. Al marge d’aquesta pena de presó, la Fiscalia també ha sol·licitat indemnitzacions de 250.000 euros per a la família de la víctima: els pares de Salvador i el germà d’aquest.

Serà demà dia 15 quan tindrà lloc l’interrogatori de María Jesús i Salvador. Encara que ja se’ls va prendre declaració quan se’ls va detenir al gener de 2018, les seues versions han variat durant el procediment.

LA VERTADERA HISTÒRIA DEL CAS MAJE

Per a narrar la veritat sobre el cas ens remetem al relat de l’acusació publicat en 2019. En ell s’explica que l’acusada es va casar amb l’enginyer Antonio Navarro al setembre de 2016. Segons el document, en aqueix moment Maje ja mantenia relacions “afectives i sexuals” amb Salvador. Tot això, “sense coneixement ni consentiment del seu espòs”.

Tots dos treballaven en el mateix hospital, ell com a auxiliar i ella com a infermera. La relació va crear a Salvador “una situació d’intens enamoramiento i dependència emocional cap a l’acusada”.

Va ser al juliol de 2017 quan Maje va decidir matar al seu marit. Per a això, aquesta va convèncer a Salvador que la seua situació era insostenible. Al llarg de les trobades, María Jesús havia fet partícip a l’acusat dels problemes que deia tenir amb el seu espòs, incloent episodis de violència. Això els va portar a tots dos a planificar un crim que s’executaria el 16 d’agost de 2017.

LES HORES ABANS DEL CRIM DE LA VÍDUA NEGRA

En els dies previs a la data acordada, l’acusat es va absentar de València amb la seua família, aquest estava casat i tenia una filla. En el cas de Maje, la nit anterior va enviar un Whatsapp al seu marit. En ell explicava que estaria de guàrdia a l’hospital i deixaria lliure la plaça d’aparcament en el garatge.

D’aqueixa manera es va assegurar que ell aparcara en el lloc on, al matí següent, li estaria esperant el seu còmplice: Salvador. En lloc d’estar a l’hospital de guàrdia, l’acusada va dormir aqueixa nit amb un altre dels seus amants.

Al matí següent, seguint el pla convingut amb l’acusada, Salvador va entrar en el garatge. Quan Antonio va acudir a la plaça per a arreplegar el seu cotxe es va veure sorprès per l’atac de l’acusat. Aquest va eixir del seu amagatall, li va abordar ràpida i sorprenentment esgrimint el ganivet i, estant enfront d’ell, li ho va clavar repetidament en sis ocasions. Les ferides eren mortals i Antonio va morir poc després.