Mig centenar de “vigilants de la platja” patrullaran per la costa fins a la matinada

30 especialistes de la unitat de bussejadors completen un dispositiu que inclou control de circulació, vigilància de furts i altres tasques de seguretat.

75

L’ampliació del servei de vigilància policial fins a les primeres hores de matinada i l’adquisició de nous vehicles són les principals novetats del dispositiu que va presentar en la Malva-rosa la regidora de Protecció Ciutadana, Anaïs Menguzzato, acompanyada pel Cap de la Policia Local, José Serrano. Romandrà actiu fins al pròxim 7 de setembre.

“Entre el torn del matí i el de la nit 50 agents de la Policia Local patrullaran les nostres platges: 32 en les platges del Nord (Cabanyal i Malva-rosa) i 18 en les platges del Sud (Pinedo, El Saler i El Perellonet). Este servei de protecció i vigilància que l’any passat acabava al final de la vesprada, ho anem a ampliar per primera vegada fins a primeres hores de la matinada a partir del 15 de juny. Aqueix canvi és fruit d’una necessitat real, especialment en el passeig Marítim”, va afirmar la regidora de Protecció ciutadana, Anaïs Menguzzato.

“El servei comença a les 7’30 hores de dilluns a diumenge, ininterrompudament, i depenent del tipus d’activitat o del dia de la setmana que siga es perllongarà i romandrà actiu fins a la una, les dues o les tres de la matinada, a partir del 15 de juny”, va afegir Meguzzato, que ha informat que durant la nit sis agents de la Policia Local patrullaran constantment el Passeig Marítim.

Anaïs Menguzzato junto al Jefe de la Policía Local en la playa de la Malva-rosa.

“A ells s’uneix el servei que presta la unitat de Policia Local del Marítim per a garantir una major seguretat”. La regidora de Protecció Ciutadana ha recalcat la necessitat d’atendre millor “a molta gent que gaudeix de les nostres platges fins a la matinada”.

Pel que fa als mitjos materials necessaris per a prestar este servei en les platges de València, es compta amb un total de 26 vehicles. “Enguany cal destacar l’adquisició de quatre nous quads per a garantir la tranquil·litat i la seguretat de la gent que està en la zona de la platja, i en el dels bombers, ressenyar l’adquisició d’una nova llanxa per a vetlar per la seguretat dels banyistes en col·laboració amb la Creu Roja”.

Menguzzato va valorar molt positivament l’estreta col·laboració entre Policia Local, Protecció Civil i el cos de Bombers, que va a comptar amb 30 especialistes de la unitat de bussejadors (6 per torn), que completen un dispositiu que inclou el control de la circulació, la vigilància per a evitar furts o que es realitzen un altre tipus d’activitats il·legals, garantir la seguretat dels banyistes i altres tasques de salvaguarda del dret de la ciutadania i els qui ens visiten a gaudir de les platges de la nostra ciutat.