El Partit Popular de la Comunitat Valenciana recorrerà davant el Tribunal Constitucional la nova Llei d’Educació. El PPCV ha assenyalat la llei Celaá de “antidemocràtica” i “inconstitucional”.

Els populars han rebutjat contundentment l’eliminació del concepte de demanda social; la supressió de les competències dels centres per a gestionar el seu propi espai; l’eliminació de l’educació especial; i, sobretot, l’eliminació del castellà com a llengua vehicular.

El portaveu d’Educació al Senat, Pablo Ruz, ha advertit que van a presentar recursos al Tribunal Constitucional. Aquests seran tant per alguns articles concrets com per la totalitat de la Llei. A més, assevera que es posarà en coneixement als òrgans europeus.

La Llei Celaá tirarà avant sense haver consultat a la comunitat educativa, un aspecte que s’ha guanyat la negativa de nombrosos ciutadans. Serà aquest dijous quan es presentarà a votació en el Congrés dels Diputats. L’objectiu del Govern és publicar la nova Llei abans de finalitzar l’any.

Beatriz Gascó i Pablo Ruz en la roda de premsa.

ELS SET PUNTS QUE EL PPCV DEMANA MODIFICAR

Per part seua, Beatriz Gascó, portaveu d’Educació del PPCV en Les Corts, ha posat sobre la taula una proposta basada en set punts de la Llei a modificar.

  1. Paralitzar la Lomloe i que se li done veu a la comunitat educativa i als experts.
  2. Garantir l’existència dels diferents models educatius perquè els pares puguen triar.
  3. Mantenir el concepte de demanda social: no té sentit que per a omplir una aula es vulga buidar una altra.
  4. Eliminar la disposició addicional quarta que parla del transvasament d’alumnes de centres d’educació especial perquè sembra incertesa. No caldria tocar l’educació especial perquè funciona.
  5. No eliminar l’examen d’oposició per a accedir al cos d’inspectors i mantenir la seua independència.
  6. Vetlar per la igualtat i atendre els seus drets lingüístics de rebre ensenyament en castellà com a llengua vehicular.
  7. A més se sol·licita que la llei done resposta als desafiaments actuals quant a l’aprenentatge d’idiomes, digitalització o la reducció del fracàs i abandó escolar.