Un hombre fotografía el temporal marítimo durante una borrasca. / ELOY ALONSO (EFE)

Amb l’arribada de la borrasca Isaack a la Comunitat Valenciana, la Generalitat s’ha posat en marxa per a alertar d’aquest perill. A través de l’avís ‘Un selfie et pot costar la vida’ ha transmès el risc meteorològic que es corre aquests dies si es pretén fotografiar els fenòmens adversos.

Tal com ha indicat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), hui s’espera una massa d’aire continental amb fred i una altra procedent del Mediterrani. Es preveu que el dimarts i el dimecres siguen els dies que el temporal assot amb més força.

A causa d’aquesta borrasca, Emergències ha llançat un protocol de prevenció en les seues xarxes socials. En les seues recomanacions han recalcat la importància de no acostar-se a passejos marítims ni penya-segats perquè s’estan registrant ones de fins a 4 metres d’alt. A més, s’insisteix a no circular en les proximitats de la costa i protegir els habitatges de l’aigua.

Un estudi de 2021 va revelar que cada setmana moria una persona per realitzar-se un selfie en llocs perillosos. De la llista mundial publicada per la Fundació iO, Espanya ha registrat 15 morts per selfies.

ALERTES PEL TEMPORAL

Emergències recorda que hi ha alertes activades per fenòmens meteorològics adversosL’interior de Castelló roman amb l’alerta taronja per nevades. Segons ha indicat Aemet, hui es podrien acumular 20 cm de neu en 24 hores en cota a partir de 700-900 m.

Per part seua, l’interior nord de València té activada l’alerta groga. Les màquines llevaneu estan operatives per a minimitzar el risc en les carreteres, per això es recorda tenir precaució al volant.

La pluja és un altre dels fenòmens que porta la borrasca Isaack. Les precipitacions en la meitat nord podran ser en forma de ruixats acompanyats de tempesta i localment persistents.