La nieve llega a Valencia: cuatro municipios se tiñen de blanco
Un parque de

La borrasca Gerard ha donat pas a Fien i mentre una va deixar fortes ratxes de vent, la segona ha portat els primers flocs de neu a la província de València. Encara que les nevades més importants s’estan vivint en el nord d’Espanya, hui diverses localitats de l’interior han començat el dia sota un mantell blanc de neu, data que coincideix amb el sisè aniversari de la gran nevada a les platges de la Comunitat.

Tal com ja va avançar anit a 7 Televalencia el responsable de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) en la Comunitat Valenciana, José Ángel Núñez, les precipitacions febles d’aquesta matinada en comarques de l’interior unides a les baixes temperatures han deixat els primers flocs de la temporada.

Des de Aemet han confirmat les nevades a través de les xarxes socials. Segons apunten, entre les 5 i les 6 del matí hi ha hagut precipitacions febles en el sud de València i nord d’Alacant. Aquestes també han sigut en forma de neu per damunt de, aproximadament, 700-800 metres.

QUATRE LOCALITATS DE VALÈNCIA TENYIDES DE BLANCO

A la província de València, la serra d’Énguera és un dels punts que ha començat el dia cobert de neu. Les pluges i una temperatura mínima de 0 graus han permès que quallaren els primers flocs a les valls. No obstant això, assenyalen que “és com arenilla, una mica rara”.

El mateix ha succeït en la serra d’Utiel, concretament en Casas de Medina i Casas de Moya. Allí s’han vist parcs, vies i cotxes banyats de blanc. A més, en el municipi de Vallanca (Rincón d’Ademús) també s’han registrat nevades que han cobert la totalitat de la localitat.

UN AIRE DE L’ÀRTIC DEIXARÀ MÍNIMES DE FINS A -3 GRAUS

Cara als pròxims dies, s’espera l’arribada d’un front fred amb l’entrada d’una massa d’aire àrtic. Les previsions apunten a un enfonsament de les temperatures amb gelades febles a l’interior a partir del dijous. Els mercuris registraran mínimes de -1º a l’interior i de 8º en el litoral de València. A més, hi haurà intervals de fortes ratxes de vent en zones altes o exposades i ratxes molt fortes a l’interior nord de Castelló.

Per al divendres s’anuncien cels nuvolosos o coberts sense descartar precipitacions febles a l’interior. Cota de neu entre 1000 i 1400 metres. Temperatures baixant al llarg del dia, amb mínimes al final encara que màximes de 20° en el litoral. Gelades febles en punts de l’interior de la meitat nord. Vent de l’oest i nord-oest moderat a fort. Ratxes molt fortes a l’interior, disminuint a fluix durant la vesprada.

El cap de setmana serà el més fred del mes. El dissabte arrancarà nuvolós o cobert amb probabilitat de precipitacions que remetran a la vesprada. Cota de neu entre 1000 i 1400 metres. Temperatures en descens, amb mínimes al final del dia i gelades a l’interior de la meitat nord. Les mínimes seran de -1º a l’interior i de 5º a la ciutat de València. Les màximes també cauen considerablement fins a valors de 12 a 15 graus.

Per al diumenge la baixada dels mercuris encara serà més palès. Les mínimes arribaran als -3º en punts com Requena o Ontinyent. La ciutat de València viurà una de les seues nits més fredes amb 1 grau de mínima. Les màximes també cauran fins als 9º a l’interior i els 14º en el litoral.