(EFE).- El Govern d’Espanya està oferint als immigrants de la flotilla de l’Aquarius que han desembarcat en el port de València un permís d’estada de 45 dies en territori nacional, després de determinar que es tracta d’una entrada extraordinària per raons humanitàries.

Així ho ha explicat en el port de València l’inspector cap de la comissaria general d’Estrangeria i Fronteres, Bernardo Alonso, qui ha precisat que, després d’eixos 45 dies, haurien de regularitzar la seua situació, ben demanant asil o ben demanant la residència, segons el que establisca la llei d’estrangeria.

Ha indicat que l’oferiment que fa el Govern espanyol és que tots tenen dret a sol·licitar protecció internacional, i ha explicat que, atès que França s’ha oferit a acollir a alguns d’aquests immigrants, se’ls està preguntant si voldrien anar al país veí.

Alonso ha indicat que cap dels immigrants que han atès fins al moment han presentat la seua documentació, solament han dit la seua nacionalitat -els hi ha subsaharians, asiàtics i magrebins, ha dit-, i que s’està mirant si algun d’ells té ordre d’expulsió.

Ha assegurat que s’està desenvolupant “amb normalitat” el tràmit documental que duen a terme després del triaje i l’atenció mèdica inicial, i que un total de 356 policies nacionals participen en este operatiu, en el qual s’intenta que les identificacions siguen “el més ràpides possibles”.

Preguntat sobre si alguns d’eixos immigrants podrien ser internats en un Centre d’Internament d’Immigrants (CIE), ha assenyalat que en aquells supòsits en què es done una situació determinada es parlarà amb l’autoritat judicial perquè ho determine.

Els refugiats del Aquarius, busquen una oportunitat a València, mentre fugen de l’horror