Carmen Alborch

El dispositiu d’acolliment del Aquarius i l’exministra Carmen Alborch han sigut reconeguts amb l’Alta Distinció de la Generalitat amb motiu del 9 d’Octubre, i també s’ha guardonat al València CF, a les rectores de la Universitat de València, Mavi Mestre, i de l’UJI, Eva Alcón, i a les il·lustradores Ana Juan i Paula Bonet, entre uns altres.

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, ha donat a conèixer en la roda de premsa posterior al ple la relació de premiats enguany, uns guardons que es lliuraran dimarts que ve en el Palau de la Generalitat en l’acte institucional pel Dia de la Comunitat Valenciana al que per primera vegada assistirà el president del Govern, Pedro Sánchez.

Amb l’Alta Distinció es reconeix a l’operatiu “Esperanza del Mediterrani” que va rebre a València a 629 migrants a bord del Aquarius i que el van treballar 2.320 persones, i a la qual va ser la primera ministra valenciana, Carmen Alborch, primera degana de la Facultat de Dret de la Universitat de València i exdirectora de l’IVAM.

La Distinció de la Generalitat és per als tennistes David Ferrer i Anabel Medina; el Jutjat privatiu d’Aigües d’Oriola; les rectores Mavi Mestre i Eva Alcón, i el València Cf. El Premi de les Lletres, que es convoca cada dos anys, és per a Vicente Muñoz Puelles; el Premi Lluís Vives es lliurarà a la comissària Cecilia Malmström; i la Distinció al Mèrit Científic recau en la investigadora Guillermina López.

El Premi Ambaixadora de la Comunitat és per a la il·lustradora Ana Juan i la Distinció al Mèrit Cultural es lliurarà al Cor Sant Yago, els cantants Paco Muñoz, Merxe Banyuls i Lluís Miquel Campos; la poeta Francisca Aguirre; la il·lustradora Paula Bonet; la catedràtica Isabel Morant, la Real Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles i el pintor Salvador Montesa.