Aquarius

La tripulació del Aquarius i els passatgers han creat una relació molt fraternal entre ells, a causa de les dures jornades de travessia fins al port de València, lloc en el qual podran ser atesos després d’Itàlia i Malta els denegara l’ajuda.

Alessandro Porro, un dels representant de SOS Mediterranée i que està a bord al costat dels refugiats i és l’encarregat d’explicar-li al món què ocorre a l’interior d’aquesta nau de 76 metres d’eslora i en la qual conviuen 40 membres de la tripulació al costat de 51 dones, 45 homes i 10 xiquets que estan passant una llarga agonia en alta mar.

“Estan molt cansats”. Assegura Porro des del vaixell. Molts d’ells porten un viatge previ en molt males condicions després de passar una llarga temporada en campaments **libios. La tripulació, acostumada a estar llargues temporades en alta mar, els animen i els encoratgen perquè aguanten una mica més. I gràcies a aquesta actitud per part dels mariners ha propiciat que les relacions entre ells siguen “molt bones”.

Mentre el vaixell atraca a València, l’organització que existeix dins és perfecta. Es realitzen torns de vigilància, torns de neteja i per als menjars tots tiren una mà i ajuden. Els cooperants ajuden al fet que tots interactuen amb tots, que es creu un clima de cordialitat i amabilitat.

Les històries personals de cada refugiat són dramàtiques i els seus ingredients inclouen extorsió, abús, violacions, tortures. Tots estan fugint cercant un futur millor i que esperen trobar, definitivament a València.