El coronavirus dispara la alerta en Valencia al duplicar la incidencia acumulada
Un agente de la Policía Local de Valencia patrulla por la Malvarrosa. / PLV

La Junta de Govern Local aprovarà aquest divendres el text de la nova Ordenança Contra la Contaminació Acústica. El nou document normatiu arreplega importants novetats, especialment en el camp de les activitats. L’ordenança establirà una distància mínima de 30 metres entre activitats sense ambientació musical i de 65 metres per a les d’ambientació musical, entre altres nous aspectes com l’acústica de les platges de València.

L’Ordenança Contra la Contaminació Acústica serà una actualització de la norma vigent aprovada en 2008. Aquesta introduirà un nou capítol referent al soroll a les platges. Una vegada s’aprove, els banyistes tindran prohibit posar música, una pràctica molt habitual entre grups de joves. Sí que podrà sonar aquella música procedent dels quiosquets que disposen d’autorització per a estar en l’arena.

Un altre aspecte que quedarà regulat són els tocs de les campanes procedents de les esglésies. Un total de sis articles i un annex regularan els campanars amb la finalitat de poder preservar aquest Espai Sonor d’Importància Cultural i cobrir el buit legal que tenia l’anterior ordenança.

DISTÀNCIES MÍNIMES ENTRE ACTIVITATS

Un dels punts més importants de l’ordenança serà l’apartat dedicat a les activitats. Entre les novetats s’inclou l’establiment de distàncies mínimes de 30 metres entre activitats sense ambientació musical; i de 65 metres per a les d’ambientació musical. Aquesta mesura serà aplicable en tota València i permetrà limitar la creació de Zones d’Acumulació Hostalera.

Respecte a les sales d’arts escèniques i socioculturals, es preveu la programació de música en directe en horari de 10.00 a 22.00 hores, d’acord amb el seu títol habilitant i el seu aïllament acústic.

D’altra banda, els pubs i cafès podran incloure activitats musicals i culturals relacionades amb el seu títol habilitant si aquest incorpora ambientació musical i no supera els límits acústics. Aquestes qüestions seran complementades en l’Ordenança d’Activitats que en aquests moments també es troba en procés de modificació.

Quant al domini públic municipal, es contempla una nova regulació del control de les taules i cadires. Això introdueix la possibilitat de sanció amb retallada de l’horari i, en última instància, la pèrdua del permís d’ocupació per reincidència.

A més, assenyala la responsabilitat de les molèsties al titular de la terrassa i, per primera vegada, es regula el domini públic general, inclòs aquells espais de titularitat privada on poden instal·lar-se terrasses: patis interiors, etc.