L’alcalde de València, Joan Ribó, i el president de l’Autoritat Portuària de València (APV), Aurelio Martínez, han signat el conveni de col·laboració per a la utilització municipal del domini públic portuari situat en l’àrea est del barri de Natzaret (àrea sud de la zona de servei del port de València).

Després de la signatura del conveni, s’ha procedit a l’enderrocament de part del mur que, fins ara, marcava el límit del port amb el barri. Es tracta d’una frontera duanera (el port és una àrea duanera) que l’APV ha acordat desplaçar cap al mar, alliberant així un ampli espai que es destinarà per a jardí d’ús ciutadà enfront del barri de Natzaret.

El president de l’APV també ha indicat que “la superfície que es posa a la disposició dels ciutadans, 230.000 m2, és comparable amb la del Parc Central. El Pla que hem elaborat per a esta àrea portarà molta vida a Natzaret perquè no es tracta solament de la zona esportiva o del parc que estarà a la disposició dels ciutadans, que és molt important; sinó que també hem reservat una xicoteta zona per a usos portuaris perquè tenim la voluntat d’atraure activitat econòmica al barri. A més, volem posar a la disposició de la Generalitat una zona perquè es cree un espai de formació específica sobre aspectes  portuaris i temes marítims, de la qual manca la Comunitat Valenciana”.

Segons ha explicat l’alcalde de València, després de l’enderrocament del mur s’iniciarà l’adequació provisional del parc, amb àrea enjardinada i instal·lacions esportives, perquè els veïns de Natzaret puguen fer ús d’aquest nou espai com més prompte millor. 

L’Eòlica se presenta como la nueva atracción turística de Valencia