La manifestació de l’Orgull ha tornat a prendre aquesta vesprada els carrers de València. Després de l’aturada de 2020 a causa de la pandèmia, els ciutadans han tornat a reivindicar la diversitat i els drets de les persones trans.

El alcalde de ValènciaJoan Ribó, acompanyat de la regidora d’Igualtat, Lucía Beamud, i altres membres de l’equip de govern, ha participat en el recorregut. Aquest ha partit a les 20 hores del pont de l’Exposició i ha acabat al carrer Xàtiva, a l’altura de l’Estació del Nord.

Tant a l’inici com al final del trajecte s’ha difós la lectura del Manifest de l’Orgull LGTB+ 2021. Aquest trasllada al Govern la necessitat d’una llei trans estatal. L’Ajuntament de València ha recolzat el document juntament amb més de 60 entitats, partits i sindicats. “Les persones trans tenen dret a expressar la seua pròpia identitat sense que li les qüestione. Per això fa falta una llei estatal trans que arreplegue el sentir de la llei valenciana”, ha manifestat Ribó.

Ribó ha destacat que el consistori continuarà amb el seu treball “per a promoure el respecte a la diversitat”. També ha advocat per la necessitat de “exigir una educació pública, laica, de qualitat i que atenga la diversitat”. Assegura que és un “requisit” per a crear un espai educatiu on imperen els valors democràtics i de tolerància.

L’alcalde ha subratllat que “malgrat els avanços aconseguits durant els últims anys, queda molt camí per recórrer cap a la igualtat real“. Per això, ha fet una crida per a “superar la històrica invisibilitat que pateix aquest col·lectiu”.