Nueva agresión homófoba: diez personas dan una paliza a dos jóvenes en Valencia
Día del orgullo LGTB 2019 en Valencia.

La tràgica mort de Samuel divendres passat sembla no haver calat en tots els joves espanyols per igual. Tan sols unes hores després de la seua mort, la ciutat de València es convertia en un nou escenari d’agressió homòfoba encara que les seues víctimes han pogut explicar-lo.

Dos joves de 21 anys van ser atacats per un grup de deu homes quan celebraven el final del curs. Els dos xics van rebre una pallissa mentre eren increpats amb insults homòfobs i eren titllats de “marietes”.

Segons relata lamarea.com, l’agressió va tenir lloc en la plaça d’Hondures el dissabte a la nit. Les víctimes es trobaven en companyia d’altres dos amigues prenent unes cerveses al parc posat que els bars ja havien tancat. Va ser llavors quan un altre jove es va acostar a demanar-los diners. Alejandro, un dels ferits, va respondre entre riures: “diners no tinc, però tinc un culazo”.

“Només per soltar-li aqueixa ximpleria sobre el meu cos i, veient que jo era homosexual, s’ho va prendre com una ofensa horrible”, relata Alejandro. Segons la seua visió dels fets, l’agressor va començar a insultar-li sobre la seua tendència sexual i li va titllar de marieta. Tot seguit el jove va aparèixer amb un grup de deu persones per a iniciar un reguitzell de colps contra el mateix Alejandro i el seu amic, també homosexual.

ALEJANDRO RELATA COM VA SER L’AGRESSIÓ

Les dues xiques que es trobaven allí van tractar de defensar-los perquè els atacants van deixar clar que no anaven contra elles. Aquestes es van encarar als presumptes agressors i van aconseguir recuperar una renyonera robada encara que no el telèfon mòbil. “La meua amiga va ser la meua assegurança de vida perquè em vaig ficar darrere d’ella i ja no em van tocar”, explica Alejandro en el diari El País.

Els joves van ser colpejats al cap acabant amb diverses magulladuras i els llavis unflats. Agents de la Policia Nacional es van desplaçar fins al lloc dels fets però els presumptes agressors ja havien fugit. Pel que sembla, els van convidar a pujar al furgó per a cercar al grup però van declinar aquesta opció: “jo el que volia era anar-me a plorar”.

PROBLEMES PER A DENUNCIAR

Va ser el diumenge quan Alejandro i el seu amic van acudir a la Policia Local per a denunciar. No obstant això, van haver d’acudir fins a tres comissaries posat que els van dir que era tasca de la Policia Nacional. A més, aquest ha assenyalat que van tractar de dissuadir-li per l’espera a la qual s’haurien de sotmetre. Finalment, sense aconseguir posar la denúncia, van abandonar les dependències policials.

Ara Alejandro està rebent assistència des de la Fiscalia de Delictes d’Odi de València. Avui serà atès pels serveis advocats per a explicar-li les opcions de denúncia existents lloc que segueixen sense haver fet aquest pas.