Nueva agresión homófoba: diez personas dan una paliza a dos jóvenes en Valencia
Día del orgullo LGTB 2019 en Valencia.

València celebra hui la manifestació de l’Orgull Gai. Enguany la celebració ha coincidit amb la que es realitza a Barcelona. Així i tot, com és habitual, la capital del Túria s’ha avançat a les dates de Madrid. En la capital espanyola se celebrarà el 9 de juliol, alguna cosa que pot ser positiu per a aquells que vulguen tornar a gaudir de la festivitat.

En aquesta ocasió el col·lectiu LGTB+ Lambda ha posat el focus en el augment de les agressions amb el lema ‘Davant l’odi: drets i Orgull’. La concentració d’aquest dissabte és a les 19:00horas en passeig Albereda a l’altura del pont de l’Exposició. L’itinerari que se seguirà és el següent: pont de l’Exposició, Justícia, Porta de la Mar, Colón, Xàtiva, Marquès de Sotelo i Plaza de l’Ajuntament (20.00-22.00 hores). En el final del recorregut, es llegirà el manifest de l’Orgull LGTB+ 2022.

Recorregut de l'Orgull Gai a València/Ajuntament de ValènciaHui la festa continuarà amb l’actuació de Liz Dust i Tracy Pop com a mestres de cerimònies. A aquestes se li sumarà Lara Sajén com a estrela convidada. La celebració conclourà a mitjanit amb un castell de focs artificials disparat per la Pirotècnia del Mediterrani.

A pesar que aquest dissabte finalitza la tradicional manifestació, el mes de l’orgull continua amb una àmplia programació a València. Una bona notícia per a tots aquells que vulguen continuar gaudint de l’Orgull aquest estiu.

CARRERS TALLATS EN LA MANIFESTACIÓ DE L’ORGULL

A conseqüència de la celebració de l’Orgull LGTBIQ+ s’han realitzat modificacions en la circulació. Un dels canvis es troba en el canvi de sentit motoritzat per Pascual i Genís. Això afectarà en l’eixida cap a Barques per carrer Correu-vos i carrer Pérez Pujol.

Així mateix, també es desvia el trànsit des de General Elio cap a Sant Pius V mentre dure el tall de Plaza Tetuan i Passeig Albereda.

Les zones d’estacionament també es veuran perjudicades. Estarà prohibit deixar el cotxe en tots dos costats i zona central de l’Albereda, entre el pont del Real i el de les Flors. Aquests canvis van començar el divendres a les 22.00 hores i duraran fins avui a les 20.00 hores.