L’Ajuntament ha organitzat diferents accions per a reivindicar la llibertat de qualsevol persona per a viure la seua pròpia orientació sexual o identitat de gènere. D’aquesta manera, s’ha sumat i col·laborat amb la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTB+ que se celebra aquest cap de setmana.

La programació general d’aquesta campanya, que es pot consultar en la web www.valenciaorgullosa.com, inclou altres actes fins al diumenge 30, si bé la manifestació principal serà la desfilada de l’Orgull LGTB+ 2019 que eixirà de la Porta de la Mar fins a la plaça de l’Ajuntament a les 19.00 hores del dissabte 29, així com la posterior festa a l’esmentada plaça.

10h. Visita “Història prohibida de la diversitat sexual a València” (MuVIM)

Nou programa de visites guiades a la maqueta del Pare Tosca en les quals descobrirem la història més oculta i sensual de la ciutat de València. Per a assistir a les visites guiades no és necessària reserva prèvia, només cal presentar-se en el Punt d’Informació de l’hall del museu (com a més tard deu minuts abans de l’inici de la visita). Les places són limitades, així que l’ordre d’arribada és important.

12-16h. IVAM diversitat: Trobada de cinema i debats.

Amb motiu de l’exposició Sexopolíticas del Cinema Marginal es presenta el cicle de cinema de tres sessions que cerca oferir una visió general de les propostes estètiques i polítiques de la sexopolítica del cinema marginal dels anys setanta i vuitanta, en la qual es reflecteixen tant les seues estratègies més convincents com els seus buits. Cada sessió anirà precedida per una trobada o xarrada amb directors protagonistes de l’època o investigadors sobre les relacions entre cinema i sexualitats dissidents.

19h Manifestació i comitiva Esportiva de l’Orgull 2019

Lambda, el seu equip de futbol de dones i la Penya LGTB VCF han creat una comitiva esportiva que participarà en la Manifestació de l’Orgull LGTB+ pels principals carrers de la ciutat. Amb aquesta iniciativa es pretén visibilitzar i conscienciar sobre l’actual clima de LGTBIfobia que existeix en l’entorn esportiu, canviar aquesta realitat i fer de la valenciana una societat més justa i inclusiva. La manifestació arrancarà en Porta la Mar i arribarà fins a la Plaça de l’Ajuntament creuant per Colón, Xàtiva i Marquès de Sotelo.

22h. Festa de l’Orgull LGTBI

La Plaça de l’Ajuntament de València s’omplirà de música i ball amb l’espectacle d’artistes i DJ’s que actuaran fins a les 3 de la matinada.

CARRERS TALLATS

Encara que la Manifestació de l’Orgull LTGB+ donarà començament en la Porta de la Mar a les 19h. està previst que la concentració comence al carrer Navarro Reverter a partir de les 18 hores. L’itinerari disposat per a la manifestació és el següent: Porta de la Mar, Colón, Xàtiva, avinguda Marquès de Sotelo i plaça de l’Ajuntament.

Per a això, el trànsit de Pintor Sorolla es desviarà per la plaça Alfons el Magnànim, General Tovar i General Palanca. D’altra banda, de 22.00 a 03.00 hores de la matinada, prosseguirà la festa en la plaça de l’Ajuntament, la qual implicarà el desviament del trànsit motoritzat, en funció de l’ocupació, pels carrers Barques, l’avinguda Maria Cristina, així com pel carrer Sant Pau, sentit Marquès de Sotelo i Xàtiva.

D’altra banda, a partir de les 17.00-17.30 hores, en funció del trànsit, es procedirà al tancament de la plaça de l’Ajuntament fins al diumenge 30 de juny a les 22.00 hores, a causa del protocol habitual d’últim diumenge de mes i amb la «cercavila i traca correguda», amb motiu de la inauguració de la Gran Fira de Juliol.

Aquesta cercavila, de 19.30 a 20.00 hores, es realitzarà des de la plaça de la Reina fins a l’Ajuntament, passant per Sant Vicent, mentre que la traca correguda se situarà en la mateixa plaça de l’Ajuntament, de 20.30 a 22.00 hores. A causa de totes aquestes restriccions, es recomana consultar els desviaments de les línies d’EMT i fer ús de la connexions amb metro o bici cap al centre de la ciutat.