Històricament, la festivitat del Corpus Christi a València, ha sigut i està considerada com la “Festa Grossa” ( Festa Gran) de la ciutat, des de l’últim terç del segle XIV fins a finals del segle XIX, la qual la celebra plena d’esplendor i solemnitat.

Durant aquest període, la fama i renom de les Roques (obres d’art muntades en carrosses amb figures alegòriques de caràcter religiós o identitari) i altres peculiaritats, es van estendre ràpidament tant dins com fora de les nostres fronteres. Actualment, la celebració és Bé d’Interès Cultural ( BIC) amb les danses amb gran protagonisme, les citades Roques, la Custòdia més gran del món, els cirialots, el ball de la Moma o la Cavalcada del convit.  A més, enguany amb una novetat: la recuperació de el art floral, que se sumisca al concurs de balconades engalanades.

Una celebració que viurà el diumenge el seu dia gran el diumenge i de la qual ens expliquen més detalls el president de l’Associació Amics del Corpus, Francisco Esteve, i la seua vicepresidenta, Ana Nebot.