Valencia estrena carril bici en el centro de la ciudad
Un ciclista circula por el nuevo carril de la calle San Vicente. / AYTO VLC

El centre de València compta des de hui amb un nou carril bici. El servei de Mobilitat Sostenible del Ajuntament ha donat per conclosos els treballs del carril bici de Sant Vicent Màrtir.

El nou carril de 375 metres de longitud i de 2,50 metres d’amplària és bidireccional. A més, està segregat en calçada exceptuant les necessàries connexions amb els carrils bici existents en la vorera.

La nova via ciclista plena el buit que quedava des del carrer Marvà fins a la plaça d’Espanya connectant amb els vials ciclistes de Roís de Corella; passatge de Ventura Feliu; carrer Marvà; les Grans Vies i Sant Vicent Màrtir fins a la plaça de Sant Agustí i l’Anell Ciclista. D’aquesta manera els ciclistes podran moure’s des del centre fins als barris de Patraix, la Raïosa i Arrancapins.

ALTRES MILLORES DEL CARRILS BICI

D’altra banda, Mobilitat ha realitzat una modificació en el carril bici de Sant Vicent per a millorar l’espai per als vianants. En concret s’ha baixat a la calçada un tram d’aproximadament 20 metres que circulava sobre vorera a l’altura del carrer de la Mascota.

Aquesta millora per als vianants se suma a altres integrades en el projecte inicial com són l’ampliació de voreres i illetes centrals a l’altura de la plaça d’Espanya; la baixada a calçada del tram de 18 metres de carril bici pròxim al carrer Marvà; la reducció de la longitud de l’encreuament en els passos per als vianants i la reubicació d’alguns d’ells permetent una millor comunicació entre voreres de plaça d’Espanya.