Valencia contará con un laboratorio pionero en España para detectar Covid-19 en el agua

Global Omnium ultima la construcció d’un Centre Tecnològic pioner enfront del COVID-19. Des del Polígon Industrial Tàctica de Paterna se centralitzarà totes les actuacions realitzades per la companyia valenciana. L’objectiu consistirà a localitzar restes del virus del COVID-19 en aigües d’embornal i residuals. D’aquesta manera, la companyia multiplicarà la seua capacitat de treball donada la important demanda de l’eina SARS GOAnalytics.

Aquest Centre Tecnològic de l’Aigua compta amb més de 6.000 metres quadrats de superfície i una capacitat de 500 persones.

Les instal·lacions integraran tant el Laboratori de Qualitat d’Aigües, Mediambiental i Medi marí, com el Laboratori de Metrologia. A més, s’inclouran serveis d’alt nivell tecnològic, com el Smart metering o el Smart Scadas. Aquest nou centre es convertirà en un centre de referència d’implantació de la tecnologia de l’aigua.

Global Omnium detecta 1730 casos de COVID en 5.000 mostres

Global Omnium ha analitzat en només 15 setmanes més de 5.000 mostres per a detectar presència de restes gèniques de COVID en aigües residuals de diferents ciutats de tota Espanya. Així doncs, s’ha detectat presència de restes de COVID en un total de 1.730 amb diferents nivells de concentració.

Els resultats de les mostres han permès detectar entre 10 i 15 dies abans els rebrots que es han anat produint.

Precisió i eficàcia són els punts forts del Centre Tecnològic

El sistema de treball realitzat per Global Omnium permet localitzar els punts concrets on s’acumula una major concentració de restes gèniques a nivell de barris o fins i tot edificis. A més, les dades obtingudes apunten l’evolució i la tendència en el comportament del COVID.

Amb les noves instal·lacions es podran ampliar la capacitat productiva per a la determinació del SARS-CoV-2, mitjançant l’eina SARS-Analytics. Aquest instrument ha proporcionat bons resultats en multitud de municipis a nivell nacional i internacional. Per això, aquesta és una important aposta corporativa de Global Omnium dissenyada per a complir la major excel·lència quant a eficiència i sostenibilitat.