aviso
Se han registrado 300 l/m2 en La Safor.
El final de l’estiu arriba més carregat que mai i sobretot, de pluges. Segons la predicció del temps, un nou front s’acosta a la província de València, on a partir de hui dimecres deixarà pluges i tempestes a l’interior nord per a, ja demà dijous, estendre les precipitacions per tot el territori.
S’han alertat deu províncies de quatre comunitats autònomes entre les quals s’inclouen València i Castelló, i estan en avís taronja i/o groc per riscos de pluges i tempestes, en el cas de les últimes estan poden aconseguir fins als 20 litres per metre quadrat, segons fonts d’Aemet.

 

Al nord de la Comunitat, Barcelona i Girona es troben amb major risc atès que s’ha donat un avís taronja per pluges i tempestes amb acumulacions de fins a 40 litres per metre quadrat; mentre Lleida i Tarragona l’estan però en avís groc, amb acumulacions entre 15 i 30 litres per metre quadrat. Les precipitacions seran més probables a Prepirineu, Pirineus, Depressió central, Prelitoral, Litoral i Pirineus.

Teruel, per la seua banda, és l’única província de la seua comunitat que té avís groc per pluges i tempestes, i que podran arribar a acumular fins a 15 litres per metre quadrat a Albarrasí, Jiloca, Gúdar i Maestrazgo sobretot a partir de migdia.

A la Comunitat Valenciana, Castelló i València estan en avís groc per pluges i tempestes de fins a 20 litres per metre quadrat en els dos nuclis urbans.

L’Aemet informa que amb alerta taronja existeix un risc meteorològic important, per fenòmens meteorològics no habituals amb cert grau de perill per a les activitats usuals, i amb groga no existeix risc meteorològic per a la població en general, encara que sí per a alguna activitat concreta.