Valencia tendrá un bulevar verde gigante para conectar el centro y los barrios del sur
Diseño del futuro bulevar García Lorca.

El Ajuntament de València ha donat llum verda a la creació del futur bulevard García Lorca. Aquest nou espai cobrirà la platja de vies del Parc Central i la transformarà en una zona verda de 49.000 metres quadrats amb un quilòmetre de longitud.

La reurbanització de l’entorn contempla un espai totalment naturalitzat, sense recorreguts longitudinals de vehicles, sinó accessos d’entrada i eixida als blocs d’edificis en bucle; voreres de sis i dotze metres; i dos carrils bici bidireccionals de tres metres d’amplària, en tots dos laterals.

L’Ajuntament aprofitarà les obres del canal d’accés ferroviari que arrancaran entre finals de 2022 i principis de 2023. Les obres costaran 400 milions d’euros (el govern d’Espanya aportarà el 50%; l’Ajuntament, 100.000 milions d’euros, i la Generalitat, la resta) i serviran per a crear el nou corredor verd. Aquest connectarà l’Estació del Nord amb els barris del sud prolongant-se fins al nou i renaturalizado llit del Túria.

Abans i després del projecte del corredor verd García Lorca.

UNA VALÈNCIA MÈS VERDA I SOSTENIBLE

L’alcalde de València, Joan Ribó, juntament amb la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, i el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha presentat la planta viària i els plans de renaturalización del projecte, amb el qual es pretén “fer una ciutat més verda, saludable i sostenible”.

“D’un bulevard on es plantejava que passaren els cotxes a un espai per a les persones”. Així serà el futur corredor García Lorca en paraules de l’alcalde. “Un canvi en la manera de planificar la ciutat” que seguirà la tendència del Parc Lineal de Benimàmet i altres referents a Madrid (Madrid Río), Barcelona (Rambla de Sants) o Berlín (Parc de Tilla Durieux) i en la línia també de “la reconquesta de l’espai públic de l’antic llit del Túria” a mitjan dècada dels setanta.

Per a Ribó “és una d’aqueixes notícies que canvien el paisatge de la ciutat”. A més, constitueix “un element de resiliència per a fer front al canvi climàtic”. Així mateix, el màxim responsable municipal ha assenyalat que la base del projecte és el Pla de Mobilitat Urbana, ja aprovat; el Pla Verd i de la Biodiversitat, en redacció en aquests moments; i el Pla de Mobilitat Metropolità, que està esperant la seua pròxima presentació.

Zona de jocs que s’instal·larà en el bulevard verd.

EL BULEVARD ELIMINARÀ EL PONT DE GIORGETA

Per part seua, Sandra Gómez ha incidit en l’oportunitat que suposen les obres del canal d’accés. Aquestes soterraran totes les línies de Rodalia i alta velocitat d’entrada a València. Al mateix temps, permetran derrocar el pont de Giorgeta.

La reurbanització del bulevard García Lorca es desenvoluparà en paral·lel a l’execució d’aquestes fases i formarà part del corredor verd València Sud, que connectarà el centre de la ciutat, des del Parc Central, fins al nou districte innovador de Vara de Quart i el nou llit del riu Túria.

El consistori convocarà un concurs d’idees per a aquesta infraestructura. Amb ella, els barris del sud quedaran units en “la gran transformació urbana del sud de la ciutat que quedava arracada des de fa més de quaranta anys”.

Planta del quilòmetre que recorrerà el bulevard García Lorca.

D’altra banda, Grezzi ha detallat el disseny de la planta viària per a la urbanització en superfície del bulevard. L’actuació tindrà una longitud d’un quilòmetre: des de l’actual pas elevat en la intersecció de les avingudes Giorgeta i Peris i Valero, que s’eliminarà, fins al pont del Bulevard Sud. La secció comprèn un jardí central, a més d’una vorera i un carril bici en cada lateral.

En alguns dels trams hi haurà vies de servei i, en la resta, la vorera estarà unida amb el jardí. Es crearan bandes multifuncionals destinades a estacionament per a persones amb mobilitat reduïda, càrrega i descàrrega, contenidors de residus urbans i arbratge, que estaran connectades amb el carrer Sant Vicente Màrtir i la carrera de Malilla.

S’habilitaran igualment connexions transversals per al pas de vianants, bicicletes i vehicles d’emergència en diferents punts de l’avinguda, i desapareixerà la passarel·la de vianants i bicicletes al carrer Pianista Empar Iturbi.