València dóna la benvinguda a l’Any Nou Xinès 4716 i del Gos

La comunitat xinesa establida en la capital del Túria celebra el dissabte el també conegut com a Festival de la Primavera amb una gran cavalcada com a colofó.

En la nit del dijous al divendres estrenem any xinés. El 2018, el 4716 segons el seu calendari, estarà dedicat al Gos, després que a principis de 2017 es donara la benvinguda a l’Any del Gall Rojo de Foc. La tradició de la celebració el Any Nou té en la cultura xinesa prop de 4.000 anys d’antiguitat i té a veure amb l’arribada de la primavera. De fet, també se li crida Festival de la Primavera, pels cicles del calendari lunar.

Per açò, l’Institut Confucio de València ha programat una variada gamma d’activitats culturals i exhibicions festives aquest dissabte. Però especial expectació cobra la cavalcada. En aquesta edició, que serà la setena, desfilaran els diversos grups folklòrics i culturals que tenen presència en la societat valenciana. Per descomptat, les danses del lleó i el drac amenitzaran una cercavila cívica que omplirà de llum i color els carrers d’un dels barris amb més presència de la comunitat xinesa a València fins a arribar a la Plaça de l’Ajuntament.

El programa ‘Vive las Fiestas’, de 7 Televalencia,  també es vol sumar i donar la benvinguda a l’Any Nou Xinès: