Els Pressupostos Participatius del Ajuntament de València van deixar com una de les propostes mes votades la de fer Chinatown. La proposta va comptar amb més de 300 vots i ara s’estudia com adaptar-la i fer-la realitat.

Aquesta iniciativa implicaria la decoració amb elements orientals dels carrers Pelayo i Convent Jerusalem. Aquestes dues vies del denominat “Barri Xinès” de València compten ja amb una gran quantitat de negocis d’origen oriental i per això han sigut seleccionades.

Una de les idees, encara en fase d’estudi, consisteix en la implantació de dos arcs a l’entrada dels carrers igual que succeeix en ciutats com Londres o Los Ángeles. Aquests servirien com a entrada al barri en la seua connexió amb el carrer Xàtiva.

Entrada al Chinatown de Londres. / Luca Vavassori (UNSPLASH)

No obstant això, alguns sectors del barri han criticat la iniciativa per considerar que també són uns carrers amb molta tradició valenciana. Exemples d’això són  el centenari Trinquet de Pelayo, situat en la via de la qual porta el nom; i el carrer Convent Jerusalem, coneguda per la seua gran tradició fallera.

La inversió destinada per a aquest projecte comptarà amb un total de 14.000 euros. Des de l’Ajuntament s’ha cercat també la col·laboració d’ens expertes, com és el cas del Institut Confucio.