iberostar
Valencia Basket va fer-se amb la tercera victòria a la Liga Endesa a la difícil pista de l’Iberostar Tenerife (67-70). El conjunt taronja va haver de desplegar un gran nivell al llarg de tot el partit fins arribar a obtindre un mínim avantatge de 6 punts que a la fi van resultar decisius. Erick Green va tornar a ser el protagonista del partit amb 18 punts i 19 de valoració encara que l’aportació de Joan Sastre, Bojan Dubljevic i Guillem Vives va resultar fonamental per resoldre el partit a les últimes possessions.
L’entrenador Txus Vidorreta repetia en el tercer partit de lliga el cinc inicial format per Guillem Vives, Erick Green, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic. Els primers punts al Santiago Martín van caure al marcador del conjunt local després d’una bona combinació entre Richotti i Fran Vázquez que es penjava de l’anella. De nou, Richotti trobava l’espai a la zona taronja per a buscar la finalització de Ponitka. Green aprofitava l’espai per anotar els seus primers 2 punts en suspensió. L’ex taronja Mike Tobey donava de nou l’avantatge per al conjunt de Tenerife i Green de 3 responia per empatar a 6 passats els 3 primers minuts de l’encontre. Valencia Basket buscava l’avantatge de Green en l’un contra un i este trobava de nou l’anella en penetració. Tobey anotava de 3 per posar per davant als seus i Thomas feia el mateix anotant després de lluitar el rebot. Superat l’equador, Txus Vidorreta donava entrada a Van Rossom, Abalde i Doornekamp per a ocupar el lloc de Vives, Sastre i Thomas. Un triple del canadenc Doornekamp i un altre de Green després d’una bona circulació de la pilota per la línia exterior permetia empatar el partit a 18 a tan sols 1 minut per al segon quart. 2 tirs lliures anotats per Erick Green donarien l’avantatge als taronja al final del primer període (18-20).
Un triple al contraatac de Bassas frenava el bon parcial de Valencia Basket, que s’havia incrementat amb la cistella de Will Thomas. Un altre triple de Beirán posava per davant momentàniament als canaris abans de la cistella de Pleiss des dels 6 metres (26-26, min.14). El partit es convertia en un continu intercanvi de cops en què Iberostar Tenerife es posava per davant amb els punts de Abromaitis i Richotti, 33-30 a falta de 3 minuts per la mitja part. Un tap amb mat al contraatac protagonitzat per Tobey permetia als locals portar l’avantatge fins als 5 punts. Sastre guanyava la línia de fons per tancar la possessió amb una esmaixada marca de la casa per damunt de Tobey. La primera part finalitzava amb l’avantatge canari, 37-34.
La segona meitat començava amb l’encert de Green en suspensió i Dubljevic des de la línia de 3. Richotti empatava a 39 perquè en les dues pròximes jugades Valencia Basket anotara en combinació entre Green i Dubljevic. Abromaitis des de 4 metres lateral i Ponitka després d’un cop de dits al contraatac posava als seus per davant 45-43 (min.25). White anotava els seus primers punts des de la línia de 3 i Green aconseguia respondre amb un nou tir inversemblant. Vives, trencant en velocitat al seu defensor i un alley oop de Doornekamp per Pleiss obligava a Nenad Markovic a aturar el joc (50-51). Rosco Allen anotava els seus primers punts des de la línia de tirs lliures i Pleiss tancava el tercer quart amb un ajustat 52-53.
Bassas estrenava els últims 10 minuts amb una safata contra el tauler. Tobey, encertat en el tir, anotava per respondre a una nova combinació entre Doornekamp i Pleiss. Vives, de tres, donava una mínima renda d’1 punt per als visitants. Un tap de Sastre de gran factura impedia l’anotació de Beirán perquè tot seguit assistira a la contra a Dubljevic. El montenegrí tancava un important parcial de 0-5 amb un triple que obligava a demanar temps mort a Markovic a falta de 4 minuts per al desenllaç. Sastre, des de la línia de 6,75m, portava el màxim avantatge en el marcador per als seus (60-66). Ponitka, en dues ocasions, reduïa la renda visitant a 3 punts (64-67). Els últims atacs del partit es definien des de la línia de tirs lliures on Valencia Basket obtenia una mínima encara que suficient avantatge per a aconseguir la tercera victòria a la lliga amb el 67-70 al marcador.