Banda Mujeres
La Banda Simfònica de Dones de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) oferirà dos concerts en el mes d’agost en les províncies d’Alacant i València.
Dos concerts on la dona serà la principal protagonista, no solament perquè el seu elenc està compost exclusivament de dones, sinó perquè elogiaven les obres d’aquelles que van donar la seua vida per la música.
Sota la direcció de Mercedes Femenía, directora en 2018 de la Banda de Dones, s’interpretaran obres de compositores valencianes de principis del segles XX i contemporànies, així com de compositors actuals que fan referència a la dona.
Mercedes Femenía, natural de Pedreguer, actualment és professora de Llenguatge Musical i Iniciació Primerenca. És directora de la banda de “l’Escola Municipal de Música” de Pedreguer, de la qual és fundadora, i directora convidada de la banda del Centre Artístic Musical d’aquesta mateixa localitat.
Compta amb una llarga com a trajectòria directora de banda: ha dirigit, entre unes altres, la banda Bankia-Les Províncies en la Gal·la “Premis Valencians per al Segle XXI”, la banda de la Universitat d’Almeria o de Societats Musicals com l’Associació Musical Jalonense de Xaló, la Unió Musical Els Poblets o la del Centre Artístic Musical de Pedreguer.
Banda mujeres
Els concerts se celebraran el dissabte 25 d’agost a les 20.30h en el Teatre Cardenal Belluga de Fulgencio (Alacant); i el diumenge 26 d’agost en la Plaça de l’Ajuntament de la localitat valenciana de Potries amb motiu de la seua recent declaració com a Capital Cultural de la Comunitat Valenciana.
La Banda de Dones és una iniciativa de la FSMCV engegada en 2015 amb l’objectiu és donar veu a les dones en l’àmbit musical, silenciades durant segles, mitjançant el reconeixement del seu treball des de la interpretació, l’adreça, la composició o la gestió.