precipitaciones

Les precipitacions agafaran protagonisme aquesta setmana. En el matí del dilluns 13 de setembre, ha arribat a la península una potent borrasca atlàntica. Amb el possible nom de “Aurore“, aquest temporal amenaça amb deixar pluges generalitzades, tempestes i un notable descens de les temperatures.

De moment, els avisos no superen el nivell groc d’alerta. El portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), Rubén del Campo, ha alertat que aquesta borrasca deixarà una bestreta de la tardor amb precipitacions i descens de les temperatures.

Aemet, a nivell nacional, ha emès una alerta davant l’arribada d’aquesta borrasca atlàntica que podria deixar “precipitacions abundants”. Els efectes de la mateixa es deixaran notar fins al dimecres, encara que en la Comunitat es preveuen pluges fins al divendres en zones del litoral i fins al dissabte a l’interior.

SETMANA AMB PRECIPITACIONS ABUNDANTS EN LA PENÍNSULA

Durant la primera meitat de la setmana entrant, amb l’aproximació per l’oest d’una borrasca atlàntica, s’espera un augment de la inestabilitat en la Península Ibèrica. Això donarà lloc a precipitacions abundants en bona part de la mateixa. Les precipitacions aniran acompanyades ocasionalment de tempestes. Probablement seran forts i persistents en algunes zones. Amb aquesta situació també es produirà un descens significatiu de temperatures.

A partir del matí del dilluns s’iniciarà l’episodi amb possibilitat de ruixats i tempestes en bona part de la Península. Seran més probables en el quadrant nord-oest, centre i en el nord-est. Podrien ser localment forts en les zones de muntanya d’aqueixes àrees, sobretot en el Sistema Central i a Pirineus. Les precipitacions seran menys probables en el litoral mediterrani i cantàbric. S’iniciarà un descens de temperatures, excepte en l’extrem nord on pujaran.

TEMPESTES I PLUGES INTENSES A VALÈNCIA 

Ara com ara, a la ciutat de València s’estima un descens de temperatures fins a quatre graus en els registres màxims. Aquesta baixada es donaria el divendres quan es presenta la major probabilitat de pluges i mercuris que marcarien els 27 graus com a temperatura més alta de la jornada. Per contra, en punts de l’interior com Requena s’estima que hi ha probabilitat de pluges durant tots els dies i fins al dissabte. A Requena, a diferència del litoral, les principals precipitacions s’esperen per a aquesta primera meitat de la setmana.

Aquest dilluns s’esperen probables ruixats durant les hores centrals en la Comunitat Valenciana. Mentre que per a el dimarts s’estima que el dia comence amb intervals de núvols i revertirà a cel cobert. A l’interior de les províncies de València i Castelló s’espera amb major probabilitat que es registren ruixats ocasionals acompanyats de tempestes. Sent poc probables en la resta del territori regional. Les temperatures màximes pujaran en el terç sud.

De cara a el dimecres es preveuen cels completament coberts. Hi ha probabilitat alta de precipitacions al llarg del dia, donant-se en forma de ruixats i acompanyats de tempesta. Principalment aquestes pluges poden aconseguir certa força i persistència. Sobretot, es registraran en hores vespertines. Apareixeran en punts de l’interior i menys probables en el litoral valencià.