calor
GRAFCVA003. VALENCIA, 05/07/2019.-Una persona se protege del sol , hoy en la ciudad de Valéncia. La Agencia Estatal de Meteorología (Aemet) ha establecido para este sábado un aviso naranja en el litoral sur de Valencia por temperaturas máximas que podrían llegar a los 39 grados, aunque cerca de la costa serán más bajas debido a la brisa marina.EFE/ Juan Carlos Cárdenas

La Comunitat Valenciana es prepara per a viure una jornada de calor, especialment la província de València. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat de la pujada dels mercuris fins a aconseguir temperatures de “risc”.

Per a la jornada de hui s’ha activat la alerta groga en tot l’interior de València. A l’interior nord s’esperen màximes de 36 graus mentre en la zona sud els mercuris podrien aconseguir els 38°.

Segons Aemet, dita alerta romandrà activa un total de sis hores. En concret, estarà de 13.00 a 20.00 hores, moment en el qual es desactivarà el nivell de risc. No obstant això, el pitjor no acabarà ací.

El divendres les temperatures continuaran ascendint. Aemet ha assenyalat que els termòmetres podrien arribar a valors de 40 a 42 graus a l’interior de València. Davant aquest auge dels valors màxims, s’activarà l’alerta taronja per “risc important” en totes les localitats d’interior i en el litoral sud de la província.

A més, també es decretarà l’alerta groga tant en el litoral nord valencià com en el litoral nord d’Alacant on es podria arribar als 36 graus. D’altra banda, s’espera que l’augment de temperatura vinga acompanyat de una intrusió de pols en suspensió en l’aire.

ARRANCA LA CANÍCULA VALENCIANA AMB MÉS CALOR

Tal com arreplega Aemet, aquest serà ja el quart pic càlid de juliol. Els tres episodis anteriors es van produir els dies 4, 6 i 12 i van ser breus. La resta de dies no va fer molta de calor o fins i tot les temperatures van estar per davall de la mitjana normal del mes de juliol, com va ocórrer entre els dies 13 i 16 d’aquest mes.

Aquest quart episodi arriba en el moment de l’any en què sol ser més probable que es produïsquen dies molt càlids, un període conegut com a “canícula”. En la climatologia de la Comunitat Valenciana, la canícula transcorre entre el 22 de juliol i el 9 d’agost.

Cara al dissabte les temperatures continuaran elevades i arribaran als 42° a l’interior. No obstant això, a partir del diumenge s’espera que la calor vaja baixant intensitat encara que no serà fins al dilluns quan es faça més notable caent a valors per davall dels 30º.