Ryanair

L’aerolínia irlandesa de baix cost, Ryanair, ha arrancat hui la vaga de tripulants de cabina al no haver aconseguit un acord comú entre els sindicats i la mateixa companyia. Els convocants han decidit seguir així amb els aturs que han arrancat a les 00 hores d’esta nit i que no cessaran fins a les 24 hores de la jornada de demà.

En el cas de la Comunitat Valenciana els dos aeroports que es veuran afectats durant aquests dos dies són Manises i El Altet, mentres que l’aeroport de Castelló romandrà operant amb normalitat.

En el cas de València hi ha un total de 18 vols cancel·lats: 10 durant este 25 de juliol (dos vols d’Eivissa i un de Brussel·les, Marsella, Cracovia, Porto, Gran Canària, Palma de Mallorca, Sevilla i Manchester) i 8 que tenien previst la seua eixida demà 26 (Colònia, Bolonya, Milà Bergamo, Roma Ciampino, Lanzarote, Palma de Mallorca, Santander i East Midlands).

A Alacant la xifra de l’aeroport de Manises es manté amb altres 18 cancel·lacions: 9 hui (Brussel·les, Memmingen, Milà Malpensa, Kaunas, Gdansk, Santiago, Londres Gatwick, Londres Stansted i Manchester) i altres 9 demà dijous (París, Bremen, Eindhoven, Varsòvia Modlin, Santiago, Birmingham, Londres Gatwick, Londres Stansted i Newcastle).

Totes estes cancel·lacions d’eixida, unides a tots els vols de Ryanair que hui tenien previst el seu aterratge en els dos aeroports, afectaran a 13.000 persones de la Comunitat, 7.000 a València i 6.000 a Alacant, i a un total de 75.000 usuaris a nivell nacional en deixar-se d’operar prop de 400 vols.

Amb estes dos jornades d’atur que també s’estan desenvolupant a Bèlgica i Portugal, des dels sindicats ÚS i Sitcpla reclamen que se’ls aplique la normativa laboral dels seus respectius països i no la irlandesa de l’aerolínia. A més, han assegurat que en cas de no aconseguir el sol·licitat podrien convocar més vagues durant el període estival.

http://7televalencia.com/fomento-servicios-minimos-huelga/