Ryanair
L’aerolínia irlandesa Ryanair ha anunciat que, a partir de l’1 de novembre, obliga als clients a pagar entre 8 i 10 euros o lliures per les maletes de fins a 10 kg que siguen de cabina, un servei que fins ara era gratuït.

Fa tan sol uns mesos, tots els clients no prioritaris podien endinsar-se a bord amb una bossa de mà i una maleta sense càrrec addicional. No obstant açò, les maletes havien de ser etiquetades en la porta de l’avió per a posteriorment ser transportades en el celler de forma gratuïta.

Ryanair
A partir del 1 de novembre les maletes de mà tendran un cost adicional.

Segons sembla, aquesta mesura obligava a l’etiquetatge de fins a 120 maletes que van causar retards en els terminis de lliurament de 25 minuts. Pel que la companyia ha decidit que a partir de novembre, els clients no prioritaris solament podran portar en la cabina una borsa de viatge de baes i solament els prioritaris podran portar dues borses sense cost addicional, entre elles, una maleta.

En concret, mitjançant una reserva, els clients no prioritaris pagaran per la maleta de fins a 10 kg un preu de 8 euros o lliures, mentre que el cost ascendirà a 10 euros o lliures si s’agrega la maleta amb posterioritat a la reserva i fins a 40 minuts abans de l’hora d’eixida programada del vol.

Nous avantatges a bord
Així mateix, la companyia ha indicat que a partir d’ara, els clients comptaran amb més capacitat per a embarcar els líquids en la maleta de fins a 10 kg.
La nova política d’equipatge s’aplicarà a tots els viatges posteriors a l’1 de novembre, segons ha indicat Ryanair, que detalla que el servei prioritari té un límit de 95 clients per vol.