Estas son las vacunas que recibirán las personas entre 40 y 49 años
Un sanitario administra una vacuna contra la covid. /Europa Press

La vacunació avança en la Comunitat Valenciana i aquest mes de juny serà el torn de les persones de 40 a 49 anys, el grup d’edat més nombrós. No obstant això, aquesta franja començarà a ser vacunada una vegada s’haja finalitzat amb els majors de 50 anys. Així ho assenyala la planificació anunciada pels diferents governs autonòmics, entre ells el valencià.

Al costat d’aquestes dates, també s’ha aclarit la vacuna que rebrà aquest gran percentatge de la població. En aquest sentit, la Comissió de Salut Pública ha acordat ampliar l’ús de la vacuna monodosis de Janssen a aquest rang d’edat. Segons ha arreplegat EFE, les persones entre 40 i 49 anys també podran ser vacunats amb Pfizer i Moderna.

La vacuna pertanyent a la multinacional Johnson & Johnson s’administra a Espanya als majors de 50 anys. Així mateix, col·lectius vulnerables i aquells més difícils de captar per a administrar una segona dosi també estan sent immunitzats amb aquesta monodosis.

A partir d’aquest dimarts, Salut Pública ha donat llum verda a l’ús del fàrmac en un grup més jove. El mateix va ocórrer a principi de maig, quan va donar el vistiplau a Janssen per a persones de 50 i 59 anys. En aquest sentit, la Comunitat adminitrará 36.000 dosi d’aquest fàrmac aquesta setmana.

Janssen, sense limitacions d’edat a Espanya

En l’actualitat, Janssen no compta amb limitacions d’edat a Espanya. Així i tot, es desaconsella en persones amb antecedents de trombocitopenia induïda per l’anticoagulant heparina. La vacuna Janssen es basa en tecnologia de vectors adenovirales, igual que AstraZeneca.

Quant als casos de trombes són més infreqüents amb aquesta vacuna monodosis. A Europa només s’ha confirmat un a Bèlgica, entre un total de 1,34 milions de vacunats. Malgrat això, set països han paralitzat la vacunació amb aquest fàrmac o no han començat a administrar-la. Mentrestant, altres sis l’empren amb restriccions d’edat i 13 -entre ells Espanya- la utilitzen sense límit etario.