Pfizer, Moderna, Janssen y AstraZeneca: estas son las edades que recibirán cada vacuna

La campanya de vacunació contra el coronavirus inicia una nova etapa amb l’arribada de la primera bovina monodosis de Janssen. Aquesta dimecres, després d’un retard de 24 hores, Espanya rebrà les primeres 300.000 dosis del fàrmac desenvolupat pel laboratori Johnson & Johnson.

La vacuna de la signatura estatunidenca s’incorporarà així al sistema de vacunació i al principi es destinarà a les persones de 70 a 79 anys. Amb aquesta nova vacuna el Ministeri de Sanitat espera fer un salt quantitatiu en la lluita contra el coronavirus. Gràcies a la seua administració d’una dosi única, la immunitat total dels majors arribarà en qüestió de setmanes.

Segons les previsions de Sanitat, Espanya rebrà en el trimestre vinent 20 milions de dosis de Pzifer; 7 milions d’Astrazeneca; 3,5 milions de Janssen; i altres 3,5 milions de Moderna. Amb elles s’immunitzarà a prop de 35 milions de ciutadans encara que la gran majoria d’ells requerirà d’una segona burxada per a logar la immunitat completa contra la COVID-19.

GRUPS D’EDAT PER A REBRE LA VACUNA

No obstant això, cada grup poblacional serà el que reba una vacuna concreta. De moment, la distribució serà la següent:

  • MAJORS DE 80 ANYS. Aquest grup poblacional rebrà les vacunes de Pfizer i Moderna. El 91,4% del conjunt ja ha rebut la primera dosi. En les pròximes setmanes un total de 1,4 milions de majors rebran la segona burxada completant la vacunació del grup.
  • DE 70 A 79 ANYS. A partir d’aquesta setmana, aquesta franja d’edat es vacunarà amb Janssen. No obstant això, un 13,3% d’aquest grup ja ha sigut vacunat amb Pfizer o Moderna.
  • ENTRE 60 I 69 ANYS. La vacuna britànica de AstraZeneca només s’administrarà en aquest grup d’edat per a evitar-se els possibles casos de trombes en joves. Actualment, el 22,3% del grup ja ha rebut la primera dosi i el 5% ha sigut immunitzat per complet.
  • MALALTS GREUS. Al marge de l’edat, aquelles persones que presenten malalties d’alt risc seran inclosos en el grup de 70 a 79 anys i es vacunaran amb Janssen per ser d’una única dosi.