Las primeras dosis de Janssen ya están en la Comunitat Valenciana
Viales de la vacuna Janssen recibidos en la Comunitat Valenciana.

La Conselleria de Sanitat ha rebut 14.600 dosi de la vacuna de Janssen. Aquestes permetran agilitar el procés de vacunació enfront del coronavirus en la Comunitat Valenciana.

Així, durant aquesta setmana s’administrarà aquest tipus de vacuna a 4.894 persones. Seran aquells amb edats compreses entre els 70 i 79 anys que hagen sigut citades en els centres de salut en els quals s’està desenvolupant el procés de vacunació. Aquestes persones, quedaran immunitzades enfront de la Covid-19 ràpidament ja que la vacuna de Janssen només requereix de l’administració d’una sola dosi.

Aquests centres de salut corresponen a les 48 Zones Bàsiques que han sigut seleccionades com Punts de Vacunació, amb la finalitat d’acostar la vacuna als ciutadans de determinades zones de la Comunitat i evitar així el seu desplaçament.

La setmana que ve, la Conselleria de Sanitat distribuirà la resta de les dosis de la vacuna de Janssen a les Zones de Salut Bàsiques per a inocular a població nascuda entre 1941 i 1948.

SANITAT ALERTA A LES PERSONES VACUNADES

La Comunitat Valenciana ha administrat més de 1,3 milions de dosis de la vacuna contra el coronavirus. Un de cada cinc valencians majors de 18 anys ha rebut almenys una dosi. A més, un total de 335.281 persones ja estan immunitzades amb la pauta completa.

La major part d’aquestes dosis s’han administrat en persones majors i en els col·lectius professionals més exposats. Com canvia aquesta circumstància el seu dia a dia? Poden fer vida normal després de la vacuna? La resposta és rotunda: No.

Els qui estan vacunats han de continuar portant màscara; mantenir la distància de seguretat; cuidar la higiene de mans; i ventilar espais tancats. “Ara com ara, rebre la vacuna no permet relaxar les mesures de seguretat. És més, les normes establides per les autoritats sanitàries són iguals per a vacunats i no vacunats“, comenta el doctor Salvador Peiró, investigador en l’àrea d’investigació en Serveis de Salut i Farmacoepidemiología de Fisabio.

“Si les persones vacunades relaxen les mesures de protecció quan encara queden persones pendents de rebre la seua primera o la seua segona dosi, podria incrementar-se la transmissió i els quadres greus de COVID-19 entre els convivents, companys, amics i contactes pròxims dels vacunats”.

A més, ha recordat que la vacunació no comença a ser efectiva fins a dos o tres setmanes de rebre la dosi. En les pautes que requereixen dues dosis no s’aconsegueix el nivell de protecció òptim fins transcorregudes dues setmanes de la segona burxada.