La Comunitat Valenciana donarà una segona oportunitat a tots aquells que hagen dit no a la bovina del coronavirus. La consellera de SanitatAna Barceló, ha anunciat que no es perdrà el dret a la immunització. No obstant això, ja ha avançat que caldrà esperar a un segon “escombratge”.

Segons Barceló, quan es concloga el 100% de la vacunació de cada franja d’edat es farà un repàs. A partir de llavors començarà la fase de la segona oportunitat. Sanitat contactarà amb tots aquells que han cancel·lat les seues cites o no s’han presentat en ella. D’aquesta manera, el Consell donarà opcions a aquells que s’hagen penedit sense haver d’esperar a la fi de la campanya de vacunació.

La consellera ha explicat que es tracta d’una “repesca” dirigida als qui han rebutjat la seua vacuna per por als efectes secundaris. També als ciutadans que no han pogut acudir en el seu torn per “cites ineludibles” o els que no han tingut “trencat el telèfon” ja que la citació es realitza per SMS.

Barceló es vacuna amb AstraZeneca: “És segura i fiable”

Ana Barceló va rebre aquest dimecres la primera dosi de la vacuna dins de la franja d’edat a la qual pertany a pesar que inicialment pretenia vacunar-se al final del procés.

Va ser citada al punt de vacunació i se li va administrar AstraZeneca, la destinada als ciutadans de 60 a 69 anys. “Es tracta d’una vacuna segura i fiable, tal com aconsellen els experts. Els seus beneficis estan molt per damunt de les possibles reaccions adverses que puga produir“.

Barceló va assenyalar que la vacuna és l’inici per a posar fi a la pandèmia i intentar recobrar una certa normalitat. A més, va convidar a tots els ciutadans a posar-se la vacuna transmetent un missatge de tranquil·litat. “És l’única porta a l’eixida de la crisi sanitària i a la pandèmia”, va afegir.