Una trentena d’empreses abandonen Catalunya

El grup de transport urgent MRW ha anunciat que trasllada la seua seu de L'Hospitalet de Llobregat a València.

(EFE).- Són una trentena les empreses catalanes les que han decidit portar la seua seu social fora de Catalunya davant la incertesa pel procés sobiranista. Este dilluns ho van anunciar una desena de companyies del sector financer, assegurador o alimentari.

En l’IBEX, de les set empreses catalanes que hi havia la setmana passada, solament queda una, Grifols, i ja ha obert la porta a qualsevol decisió si l’escenari polític afecta al seu negoci.

Colonial, Abertis i Cellnex han anunciat el seu canvi a Madrid. Abans també havia decidit la seua eixida Caixabank, Banc Sabadell o Gas Natural. Altres empreses que es traslladen són SegurCaixa, Torraspapel, el grup de transport MRW o la cervecera San Miguel.

Altres companyies han anunciat que pensen en un trasllat si es produeix la declaració d’independència. És el cas de la propietària de marques com a Cola Cao o Nocilla. També el principal grup editorial i audiovisual Planeta ha assenyalat que farà el canvi de seu per a protegir els interessos dels seus accionistes i empleats i de l’empresa.