El fin de semana deja cerca de 35.000 positivos más y 8 fallecidos

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat la celebració d’una nova taula Interdepartamental. Aquesta reunió extraordinària, prevista per a aquesta mateixa setmana, revisarà les actuals restriccions que decauen dilluns que ve 31 de gener segons l’últim decret.

La idea del líder del Consell és mantenir les mesures sense canvis. Per això, es preveu que la Generalitat torne a sol·licitar al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) una pròrroga de l’obligatorietat del passaport covid per a determinats espais públics com a locals d’oci, hostaleria o cinemes.

Una altra de les mesures que continuarà serà la obligatorietat de la mascareta en espais oberts. No obstant això, Puig ha deixat clar que és una “posició inicial”. Segons ha destacat, l’última paraula la tindrà la pròpia Interdepartamental en funció de l’informe de Salut Pública.

Respecte a la situació sanitària, Puig ha admès que “la pandèmia segueix entre nosaltres”. No obstant això, ha assenyalat que les hospitalitzacions i els ingressos en UCI s’estan “estabilitzant” a pesar que aquest dilluns es va marcar nou rècord de contagiats.

Malgrat això, el president no creu que en la Interdepartamental es donen “grans novetats ni es rebaixen les mesures”. Aquest ha defensat el passaport covid i l’ha qualificat de “positiu” per tres motius: generar major seguretat en espais tancats; mantenir l’atenció en la prudència; i animar a la vacunació.

PUIG DÓNA SUPORT REBAIXAR LES QUARENTENES

D’altra banda, Ximo Puig hui ha confessat ser partidari de reduir les quarentenes per coronavirus. Aquest ha avançat que “seria raonable a mitjà termini prendre la decisió d’escurçar el temps de baixa”.

Amb aquestes declaracions, Puig se suma així a altres autonomies en les quals es defensa reduir les quarentenes a quatre o cinc dies en lloc dels set actuals. No obstant això, ha declarat que únicament advocarà per això si així ho permet la comissió de Salut Pública.