(ALBA SÁEZ).- Mercedes Caballero, Secretària General del Partit Socialista Valencià, ha comunicat a l’actual president de la Diputació de València, Toni Gaspar l’oportunitat de repetir el seu càrrec com a president. D’aquesta manera es resol amb el debat sobre els dos noms possibles que es remenaven en el partit socialista, entre Toni Gaspar i Rafa García alcalde de Burjassot.

Finalment Caballero, persona de màxima confiança del Secretari d’Organització el PSOE Jose Luis Ábalos, ha pres la decisió que el candidat repetisca responsabilitats en la diputació al també alcalde de Faura, Toni Gaspar. Aquest candidat va ser recolzat de manera pública pel President de la Generalitat Ximo Puig.

La secretària general Mercedes Caballero va traslladar ahir a Gaspar la seua decisió. És per això que avui mantindrà una trobada amb els 13 diputats del seu partit per a exposar-los el seu criteri d’elecció. Toni Gaspar ja va accedir fa un any a aquest càrrec com a successor de Jorge Rodríguez, investigat per un delicte de prevaricació i malversació en el Cas Alqueria. La líder provincial, a més, ha assegurat a Gaspar que obtindrà els suports suficients per a dirigir la diputació.

Es remena la possibilitat que el motiu pel qual la direcció provincial s’haja decantat per Gaspar, i no per Rafa García haja sigut posat que aquest últim candidat es va mesurar a Puig en el congrés del PSPV d’Elx de fa dos anys. D’aquesta manera, s’evita que aqueixa proposta poguera ser interpretada com un obstacle per al secretari general. Si García haguera sigut, finalment, el líder proposat, la candidatura hauria sigut considerada no solament com un desafiament a Ximo Puig, sinó també com un moviment estratègic dirigit a situar en un càrrec de màxima visibilitat institucional a un possible candidat a la secretaria general dels socialistes valencians, càrrec al qual Puig ha anunciat que no tornarà a optar en els pròxims anys. L’opció de triar a Gaspar és, la que més pot garantir la pau orgànica en el socialisme valencià.