El president de la Diputació de ValènciaToni Gaspar, ha anunciat el final de Divalterra. L’empresa successora d’Imelsa acaba així el seu recorregut a conseqüència del case Alqueria iniciat per Jorge Rodríguez, expresident de la corporació provincial.

“S’ha acabat Divalterra”, així ho ha expressat Gaspar durant una reunió extraordinària de la junta general convocada a petició de l’oposició. Per tant, l’empresa pública de brigades forestals es dissoldrà, liquidarà i extingirà.

No obstant això, els brigadistes no perdran la seua ocupació i es garantirà el treball de les més de 600 persones contractades. El president de la Diputació ha assenyalat que passaran a formar part del Consorci Provincial de Bombers.

Divalterra estava en l’ull de l’huracà amb diverses causes judicials. Entre elles es troben delictes de prevaricació; malversació; i falsedat documental en el nomenament d’alts càrrecs de l’empresa pública durant el mandat de Rodríguez.

A més, a això se suma que recentment s’havia detectat una dotzena d’irregularitats més en el procés de nomenament de la nova cap de recursos humans.