Mascletà 9 d'Octubre

L’Ajuntamiento de València publica la programació de mascletaes i focs artificials de la festa del 9 d’Octubre. Una festa que comptarà amb una desfilada de glòria dels Moros i Cristians. També es farà la processó cívica de la Real Senyera.

Segons ha pogut descobrir 7 Televalencia, l’Ajuntament continua amb la seua labor d’ajudar el sector de la pirotècnia. Per això, el 8 i 9 d’octubre, la pólvora regnarà a la ciutat de València.

En aquest cas, hi haurà set espectacles pirotècnics durant el 8 i 9 d’octubre. El 8 d’octubre dispararan la Pirotècnia Vulcà, Pirotècnia Alpujarreña, Pirotècnia Fa del Mediterrani i Pirotècnia Zarzoso. Mentre que la Pirotècnia Valenciana s’encarregarà de disparar la mascletà i el castell de focs artificials del dia 9 d’octubre.

Mascletà 9 d’octubre

CALENDARI PIROTÈCNICO EN VALÈNCIA 

Divendres, 8 d’octubre

22 hores

Camins al Grau. Solar de Tomás de Montañana.

Campanar. Solar de Maestro Rodrigo.

23 hores

Solar de la Avenida del Levante UD.

Solar del Campus de Tarongers de la Universitat de València.

Dissabte, 9 d’octubre

14 hores

Camins al Grau. Solar de Tomás de Montañana.

Campanar. Solar de Maestro Rodrigo.

23 hores

Las Arenas.

15 municipios de Valencia dispararán fuegos artificiales por el 9 d'Octubre
Fuegos artificiales por el 9 d’Octubre

CALENDARI PIROTÈCNICO DIPUTACIÓ

La Diputació de València ha presentat aquesta setmana la segona edició de ‘Torna la Llum’. Es tracta d’un projecte finançat per la corporació provincial i organitzat per l’Associació de Pirotècnics de la Comunitat Valenciana (Piroval).

La iniciativa consisteix en el tret de castells de focs artificials en una quinzena de municipis de València. Aquests es dispararan el 9 d’Octubre y tindran una duració d’11 minuts aproximadament.

Ha sigut la mateixa Piroval qui ha seleccionat els 15 municipis. Per a l’elecció només hi havia una única indicació per part de Diputació: no repetir localitzacions de la primera edició del ‘Torna la Llum’.

Les 15 localitats seran Alfafar, Almàssera, Burjassot, Mislata, Montcada, Paterna i Torrent a la comarca de L’Horta; Vilamarxant i La Pobla de Vallbona al Camp de Túria; Ontinyent i L’Olleria a La Vall d’Albaida; Xest en La Foia de Bunyol; Énguera en La Canal; Sueca en La Ribera Baixa; i Xàtiva a La Costera.