Así es la tienda valenciana que vende 28 alimentos por 29 euros
Maite Navarro, propietaria de Ultramarinos Javi en el barrio de Benimaclet. / EUROPA PRESS TELEVISIÓN

En temps de crisi com el que vivim tota ajuda és poca. Amb els preus pels núvols són moltes les famílies que pateixen dificultats a l’hora de menjar. Davant aquesta situació, una botiga d’alimentació valenciana del barri de Benimaclet ha decidit mobilitzar-se i ajudar a aquells que més el necessiten.

Ultramarinos Javi (Carrer del Sant Esperit, 11) ha llançat una cistella de la compra amb 28 productes bàsics a 29 euros. Fruites, verdures, llet, arròs, companatge, llegums i oli de gira-sol són els aliments que componen l’oferta.

“Hem disposat tot el que hem pensat que realment seria una cistella bàsica”, ha explicat la propietària del comerç, Maite Navarro, en declaracions arreplegades per Europa Press Televisió.

Segons Maite, amb aquesta iniciativa la botiga no obtindrà cap guany extra. Per això, el seu objectiu és simple: “poder ajudar a les persones que ho necessiten”. La idea va arrancar quan la vicepresidenta segona del Govern, Yolanda Díaz, va proposar limitar els preus i comercialitzar cistelles bàsiques. Tant Maite com el seu marit van estar “donant-li tornades” per a veure què podien fer fins que va sorgir la seua cistella de 28 productes.

AIGUA I LLET, ELS PRODUCTES QUE MÉS PUGEN 

El matrimoni assegura sentir-se “privilegiats” i és que una bona clientela els abrigalla sense suposar “un gran minvament en els seus ingressos”. No obstant això, apunten al fet que els seus clients ara sí que es fixen més en els preus. “Igual no saben si la llet ha pujat 20 cèntims” però saben “que amb un bitllet de 50 euros ja no els arriba”.

Navarro reafirma que “tot ha pujat de preu, s’ha notat moltíssim”. “Cada setmana has de mirar bé la factura perquè es nota l’augment de preus”. Entre els productes on més han notat l’increment són la llet i l’aigua. Tal com descriuen, aquests dos bàsics porten un creixement de preu continu durant els últims cinc mesos.

La iniciativa d’Ultramarins Javi se suma així a la ja iniciada aquest mes de setembre per Carrefour. La cadena d’alimentació oferta 30 productes per 30 euros. En concret, la cistella inclou bàsics de cuina com a sal, farina, oli de gira-sol, vinagre i caldo de pollastre. A més, no falten carns, vegetals, aliments de fleca i productes d’higiene.