Mercadona amplia la xarxa social amb el Casal de la Pau

Esta col•laboració se sumisca a les que ja manté amb altres centres com Casa Caridad, Buñuelos Sin Fronteras o el Banc d'Aliments.

Mercadona

Mercadona, empresa de supermercats de capital 100% espanyol i familiar, ha començat a col·laborar amb el centre Casal de la Pau de València. La companyia donarà diàriament productes de primera necessitat al centre, qui oferix tots els menjars diaris a persones en situació de desigualtat. Els treballadors del supermercat, situat en el carrer Màlaga de València, seran els responsables de traslladar, a primera hora del matí amb les furgonetes de la companyia, productes de primera necessitat.

El director del centre Casal de la Pau, Vicente Serrano, valora esta col·laboració “com una acció positiva que millorarà l’atenció de les persones en situació de vulnerabilitat a les quals atenem i acompanyem en el centre”. Per la seua banda Juanjo, treballador de Mercadona i encarregat de portar aquests aliments, assenyala que agraeix poder participar en esta iniciativa social, “en poder ajudar des del meu treball a persones amb dificultats”.

D’esta manera, la companyia reforça el seu compromís social en la província de València i amplia la xarxa d’associacions i entitats benèfiques amb les quals col·labora, com per exemple Casa Caridad València, el Banc d’Aliments, Buñuelos Sin Fronteras de Gandia i l’Alberg Sant Joan de Déu de València. A causa d’estes col·laboracions, en 2017 la companyia va reforçar les seues donacions en la zona i va donar més de 285 tones d’aliments, és a dir, més de 100 tones que en 2016. A més, gràcies a la solidaritat dels “caps”, com internament la companyia crida als clients, va ajudar a recaptar més de 280 tones d’aliments per a les diferents Operacions Quilo i per a la Gran Recollida on va participar.

Una política d’acció social sostenible integrada en l’estratègia de RSE de Mercadona

Un dels compromisos que Mercadona manté amb la societat és retornar part de quant rep d’ella. Amb dita objectiva, es desenvolupa el Pla de Responsabilitat Social de Mercadona que atén el component social i ètic a través de diferents línies d’actuació sostenibles que reforcen la seua aposta pel creixement compartit. Com a part de la seua política, Mercadona col·labora amb més de 140 menjadors socials i 60 bancs d’aliments i altres entitats benèfiques de tota Espanya per a la donació diària d’aliments, així com, la col·laboració en campanyes de recollida d’aliments.

Una altra línia estratègica del Pla de Responsabilitat Social de Mercadona és la sostenibilitat mediambiental. Per a açò, Mercadona compta amb un Sistema de Gestió Mediambiental propi, enfocat a l’optimització logística, l’eficiència energètica i la reducció de residus; part d’aquest sistema està basat en els principis de l’Economia Circular i cerca conjuntament amb els interproveedores la conversió de residus en nous recursos. Igualment, Mercadona està treballant en el Projecte de Distribució Urbana Sostenible mitjançant camions i furgonetes propulsados amb gas, així com en la construcció de cobertes enjardinades i jardins verticals en les seues tendes. A més, col·labora amb més de 27 fundacions i centres ocupacionals en la decoració de les seues tendes amb murals de trencadís, elaborats per més d’1.000 persones amb discapacitat intel·lectual.

Mercadona és des de 2009 membre del Fòrum Europeu de la Distribució per a la Sostenibilitat (REAP), un organisme copresidido per la Comissió Europea en el qual tots els seus participants són auditats periòdica i externament en matèria de sostenibilitat. A més, està adherida des de l’any 2011 al Pacte Mundial de Nacions Unides per la defensa dels valors fonamentals en matèria de Drets Humans, Normes Laborals, Medi ambient i Lluita contra la Corrupció.

Casal de la Pau i la seua acció social

L’Associació Domus Pacis – Casal de la Pau es va formar en 1972 amb l’objectiu d’acompanyar a persones joves després del seu ingrés en centres penitenciaris. Actualment és un centre d’acolliment on s’atén diàriament a persones en situació de desigualtat social. Durant el 2016, el Casal de la Pau va engegar diferents mesures per a cobrir les necessitats bàsiques, juntament amb l’acompanyament per a reforçar les capacitats necessàries per a aconseguir la inclusió social; en total 544 persones van ser ateses en el centre.