Des de l’Agència Estatal de Meteorologia han sigut taxatius en el seu veredicte: els fallers no van a haver de preocupar-se pel temps. A pesar que la climatologia és molt variable en aquesta època de l’any, durant els dies grans de la festa fallera el temps sembla que finalment es comportarà.

Dimecres passat va entrar en la península una nova borrasca i que va aconseguir ràpidamente la Comunitat Valenciana. Gisel, que així es va denominar a aquest front atlàntic va deixar en el cap i casal ratxes de vent de fins a 60 quilòmetres i precipitacions febles. Però com se sol dir “després de la tempesta arriba la calma” i el dijous va ser un dia més afable encara que els cels van continuar ennuvolats. La jornada del divendres va ser assolellada i el termòmetre va mantenir les màximes en 20 graus.

Però centrem-nos en el dissabte que és el primer dia de l’Ofrena del món faller a la **Virge dels Desemparats. Molts estan esperant durant tot l’any per a trobar-se cara a cara amb la seua patrona i no volen que el temps els desbarate un moment de tanta emoció. El vent bufarà de manera moderada durant tot el dia i el cel estarà cobert de núvols, però no plourà, per la qual cosa la primera jornada de la desfilada **florar se celebrarà sense complicacions.

Alguna cosa que tal vegada no ocórrega el diumenge, prèvia al dia de San José i últim dia d’Ofrena en el qual la Fallera Major de València, Rocío Gil, li farà lliurament de l’últim ram de flors de les festes josefines de 2018. Hi ha amenaça de pluja, encara que no està gens assegurat que vaja a descarregar aigua i el vent rebaixarà la seua velocitat

Ja per al dia de la Cremà les temperatures seran una mica més fredes i el vent tornarà a bufar amb força