Así rastrean los casos de coronavirus en Valencia para interrumpir la cadena de contagios
Sanitario realizando el test de coronavirus. / FOTO: Javier Etxezarreta EFE).

El test PCR de PharmaMar que permet diferenciar entre Covid i grip ha superat totes les proves i ja s’està comercialitzant. A més, el nou test COVID-19 Respiratory COMBO ha aconseguit una sensibilitat i especificitat pròxima al 100%.

Concretament, la prova COVID-19 Respiratory BLEGUE permet diferenciar el SARS- CoV-2, grip A i B i virus respiratori sincitial. “Aquesta diferenciació és important clínicament a causa de la similitud dels símptomes”, assenyala la companyia.

El kit PCR de diagnòstic de la companyia ha sigut testada en pacients amb infeccions respiratòries en diversos hospitals. L’Hospital Universitari i Politècnic La Fe ha sigut un d’ells.  Després de les proves, ha obtingut sensibilitats de més del 95% i especificitats per damunt del 99,7%. Fins i tot permet detectar casos asintomáticos. Aquesta innovació, que ja ha obtingut el marcatge CE, ha sigut duta a terme per l’equip d’I+D de GENOMICA a Madrid.

Després d’haver superat amb èxit totes les proves, s’ha iniciat la seua fase de comercialització. GERMONICA posa el test a la disposició dels hospitals o laboratoris. D’aquesta manera, el producte ja està disponible comercialment. De fet, GENOMICA ja té acords comercials en més de 20 països. GENOMICA ha licitat el subministrament de fins a 7,5 milions de test als hospitals o laboratoris de diagnòstic participants en l’Acord marc del Ministeri de Sanitat que l’Institut Nacional de Gestió Sanitària (INGESA).

El grup PhrarmaMar es mostra compromesa amb amb el subministrament a les institucions espanyoles. Des del llançament del primer kit PCR fins hui, milers de pacients han sigut sotmesos a les proves de SARS-CoV-2 de GENOMICA. Ara, “aquest nou kit dotarà als hospitals d’una nova eina ajudant en un diagnòstic ràpid i precís”.