El temporal golpea la Comunitat Valenciana: inundaciones, nieve y colegios suspendidos
@ProyectoMastral

Un front de precipitacions ha mantingut en alerta groga a gran part de la Comunitat Valenciana durant la jornada d’aquest dilluns. Diversos punts de l’autonomia s’han vist assotats per pluges torrencials, inundacions i fins i tot neu.

La ciutat de València ha batut rècords de pluja obligant a suspendre la setena mascletà de les Falles. Segons ha anunciat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), la capital del Túria ha registrat el doble d’aigua en aquesta primera setmana de març que en tot el trimestre anterior.

Segons les dades, en aquests primers set dies del mes València hauria sumat 35,5 l/m2 d’aigua. La xifra contrasta si es compara amb el període de desembre a febrer, tres mesos que en total sumen 18,3 l/m2.

No obstant això, en les últimes hores ha sigut la localitat alacantina de Xàbia la més perjudicada amb 48,2 l/m2. Per darrere han quedat Barx i Miramar (30.4); Pego (22.2); Polinyà del Xúquer (16.5); Xàtiva (11.8); Torreblanca (8); València (7.9); Vilafranca (7.6); Castelló i Ontinyent (4.8); Benidorm (4.6); Montanejos (4.4); Aeroport de València (4.1) i Alcoi (3.4).

CALLES INUNDADES I COL·LEGIS CANCEL·LATS EN LA COMUNITAT

A la província d’Alacant la intensitat de les pluges ha deixat carrers inundats de localitats com Torrevella.

Quant a Castelló, les precipitacions han sigut més febles i han caigut en forma de neu. Concretament s’han tenyit de blanc les zones de l’interior nord a una cota de 1.100-1.200 metres d’altura igual que ha succeït en Aitana (Alacant).

La localitat de Vistabella del Maestrat (Castelló) s’ha vist obligada a cancel·lar les classes escolars a causa de la neu. Així el Centre Rural Agrupat (CRA) del Penyagolosa en el qual estudien un total de 19 alumnes d’Infantil i Primària ha suspès l’activitat escolar durant tota la jornada.

Cara al dimarts s’espera l’eliminació de totes les alarmes meteorològiques encara que podria ploure en alguns punts de la Comunitat.