La I Ruta de Tapes MadeinCV ja ha arrancat a València, una iniciativa promoguda per la Confederació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Comunitat Valenciana (CONHOSTUR), la Federació Empresarial d’Hostaleria de València (FEHV) i la Agència Valenciana de Turisme que pretén promoure la cultura de la tapa valenciana mitjançant proposades gourmet elaborades amb productes de la terra.

Un dels principals objectius de la Ruta és el de dinamitzar l’oferta gastronòmica en els bars i restaurants de València, posant en valor els productes autòctons i de temporada. De fet, l’origen del projecte és el Receptari MadeinCV que des de CONHOSTUR en aquesta edició de FITUR, amb 15 receptes de reconeguts cuiners basades en alguns dels millors productes valencians.

22 bars i restaurants participants i concurs per a escollir la millor tapa

La primera edició de la Ruta MadeinCV compta amb la participació de 22 bars i restaurants del Cap i Casal, pertanyents a diferents districtes i zones de la ciutat: Sorbito Divino, Palace Fesol, Saor y La Estrella (Centro), Mala Hierba, Marvi, La Bodega de Tofolet y Meber (Aragón-Algirós), Bodega La Aldeana 1927, Mar D´Amura, Al Mar, La Herradura, El Trompo, Luz de Luna, Azul y Blue Marina (Marítim-Cabanyal), Camiri (Abastos), La Bodeguita (Juan Llorens), La Cuna del Bou (Zaidía), Come&calla (Campanar), A tu Gusto (Ciutat de les Arts i les Ciències) i Meraki Beach Hotel (Passeig marítim de la Pobla de Farnals).

Els visitants que acudisquen a aquests locals fins al 27 de maig trobaran tapes tan pintoresques com a Cruixent de carxofa farcit de blanquet i mel de taronja, Coca d´oli amb albergínia rallada i ànec o Croqueta de blanc i negre amb all i oli de xufa i faves. A més, hi haurà un concurs entre els diferents cuiners dels establiments per a escollir la tapa guanyadora que se celebrarà el 21 de maig. Totes les propostes, elaborades especialment per a aquestes jornades que expliquen també amb el suport de Mahou, Renfe i Turisme València, poden consultar-se en la web www.tapasmadeincv.es.

La campanya “Tapes MadeinCV” forma part de les accions conjuntes de promoció gastronòmica que es van a desenvolupar durant tot l’any 2018 en el marc del conveni de col·laboració entre l’Agència Valenciana de Turisme i CONHOSTUR, entitat de la qual forma part la Federació Empresarial d’Hostaleria de València