La Fira Gastronòmica del Mediterrani ha tornat a obrir les seues portes en una edició que ha arribat amb èxit i sabor a “estreles”. Xefs de renom local i internacional no han dubtat a assistir a aquesta cita culinària en la qual s’han reunit més de 17.000 visitants. Entre ells no ha faltat Ricard Camarena, acabat de guardonar amb el Premi Nacional de Gastronomia.

A més de Camarena, la Cuina Central de Gastrònoma ha sigut el punt de trobada de més de 40 estreles Michelín i 50 Soels Repsol. La primera dona a aconseguir dos Soles Repsol a València, Miriam de Andrés; o la guanyadora de Top Chef, Begoña Rodrigo; són algunes dels referencies culinàries que han passat per ací i han posat en valor l’auge de la presència femenina al capdavant de l’alta cuina.

El públic assistent a la fira de gastronomia Gastrònoma 2019, atén una exhibició culinària. EFE/ Biel Aliño

Un total de 13 zones plenes de contingut han donat vida a esta edició de Gastrònoma. A més de la Cuina Central, la Fira Gastronòmica del Mediterrani ha comptat amb l’Aula Arròs de València; el “Wine Experencie” amb el seu tradicional Túnel del Vi; i el Fòrum del Cafè, entre molts altres.

Tampoc ha faltat el toc dolç, un espai de pa o un racó per al millor oli valencià amb la presència d’empreses valencianes de primer nivell com la Cooperativa Viver. Tot allò del que un comensal pot gaudir durant un menjar per a paladars d’allò més exquisits.

Gastrònoma tanca les seues portes però tot sembla indicar que, després de l’èxit d’aquesta edició, la Fira Gastronòmica del Mediterrani calfarà fogons per a tornar en 2020 per sisè any consecutiu.