Ximo Puig abre la puerta a más confinamientos tras registrarse una veintena de nuevos brotes
El jefe del Consell, Ximo Puig, con mascarilla en el Palau de la Generalitat. / EFE

Ximo Puig ha anunciat aquest dimarts la pròrroga del tancament perimetral de la Comunitat Valenciana durant una setmana més. Aquesta mesura entrarà en vigor a partir d’aquest divendres. Així ho ha indicat el president de la Generalitat com a conseqüència de l’evolució de la pandèmia de coronavirus.

D’aquesta manera, Puig ha visitat la nova seu de la Confederació Hidrogràfica del Segura. Des del divendres passat està prohibida l’entrada i eixida de la Comunitat Valenciana, excepte per motius justificats. El tancament perimetral es va decretar pel termini de set dies naturals i ara s’ampliarà a una altra setmana més.

“La idea és que es romanga en aquesta situació com a mínim una setmana més perquè és una mesura que no afecta excessivament a l’economia”, ha indicat Puig. A més, tampoc té un efecte important afegit per a l’economia la restricció a la mobilitat nocturna.

Aquesta mesura de restricció nocturna està prevista fins al 9 de desembre. “En aquesta primera etapa el que és clar és que només podem apel·lar a major corresponsabilitat i al compliment de les normes que dicten les autoritats sanitàries”, ha manifestat el cap del Consell.

Puig
Puig decreta la prórroga del cierre perimetral durante una semana más

VALORACIÓ SITUACIÓ COVID-19 

Puig ha assenyalat que la situació de la pandèmia de la Comunitat Valenciana és molt complicada. Per això, ha afegit que les mesures estan en desenvolupament, per la qual cosa quan acaben s’avaluaran i es prendran si és necessari altres o s’alçaran restriccions si és possible. També ha avançat que a la Vega Baixa s’ha registrat en els últims dies una espècie d’estabilització.

Puig, en ser preguntat pel confinament, ha recalcat que la Comunitat Valenciana no està en aqueixa situació. “Ens agradaria que no arribara mai l’haver d’avaluar aqueixa situació, però la salut estarà sempre per damunt de qualsevol altra qüestió”, ha declarat el president de la Generalitat.