Vicent Soler li demana a Rajoy solucionar la situació “immoral” del infrafinançament

El conseller d'Hisenda ha demanat al govern central una partida extra per a les comunitats mal finançades per a poder fer front al deute històric.

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha defensat la necessitat que totes les comunitats autònomes “s’unisquen per a exigir al Govern central els 16.000 milions que segons van determinar els experts li falten al sistema de finançament perquè puguem atendre adequadament els serveis bàsics que sustenten l’estat de benestar”.

“Al Govern central el que no li interessa és que les comunitats entenguem lúcidament que tenim molt en comú i molt poques diferències”, ja que el vertader problema “és la insuficiència global del sistema per a cobrir les necessitats essencials en sanitat, educació i serveis socials dels ciutadans”, ha ressaltat Soler.

El conseller ha afegit que, si es resol aquesta bretxa de recursos, “l’escenari del debat polític canvia completament respecte a les dues negociacions anteriors de 2002 i 2009, ja que s’acabarien les controvèrsies i les comunitats que estan pitjor podrien millorar la seua situació sense que les que aparentment estan millor, perquè totes estan malament, perden”.

El titular d’Hisenda ha fet aquestes manifestacions durant la seua conferència en el Fòrum Europa, Tribuna Mediterrània, sota el títol ‘Hisenda, sectors productius i model econòmic a la Comunitat Valenciana: les bases del futur’.