Simón señala una fecha para el fin de las mascarillas en exteriores
El director del Centro de Coordinación de Alertas y Emergencias Sanitarias (CCAES), Fernando Simón. /Europa Press

Fernando Simón, director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), ha assegurat que veu “molt probable” que a Espanya no torne a haver-hi una nova gran ona de coronavirus. Això no implica que no hi haja més, si no que seran de menor gravetat.

“Podrà haver-hi alguna ondulació en alguns grups concrets, però la situació a Espanya, ara mateix, és molt favorable, i això possibilita, a poc a poc, anar normalitzant la situació“, assegurava Simón. Així l’assenyalat l’expert, en declaracions arreplegades per EFE, a la seua arribada al congrés de la Societat Espanyola d’Epidemiologia que està tenint lloc el Lleó.

La premsa ha aprofitat la trobada per a preguntar-li si veu a prop la fi de la pandèmia. El director del CCAES ha assegurat que aquesta no acabarà fins que estiga vacunada tota la població. Ha aclarit també que això ha de ser un repte global i que la pandèmia no solament depèn d’Espanya. “Espanya és important, però no és el melic del món”, ha advertit Simón.

UNA NOVA AGÈNCIA NACIONAL DE SALUT PÚBLICA

Fernando Simón ha assegurat també que des del Ministeri de Sanitat s’està treballant ja en una nova llei nacional de Salut Pública. Aquesta contemplarà la creació d’aquesta nova agència de la qual es desconeix encara la seua funció.

Preguntat per si serà ell qui la dirigisca, ha declarat que no està predestinat. “L’elecció es farà entre els candidats que es presenten”, ha defensat. “El que es pense que seré director perquè sí… primer, m’hauria de presentar al càrrec”.

En aquesta trobada també ha volgut valorar la normalitat de no eixir tots els dies a donar les dades. Argumenta el director del CCAES que la millora de la situació i l’evolució de la pandèmia permeten que desaparega una mica dels focus. Alguna cosa, que de manera personal, agraeix.